30 • 01 • 2018

LVM eksperts Mārtiņš Kalniņš publicējis grāmatu par spārēm Latvijā

7 Libellula fulva MoricaLielalksnite04062008 044

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) vides plānošanas speciālists Mārtiņš Kalniņš izdevis grāmatu “Spāres (Odonata) Latvijā. Pētījumu vēsture, bibliogrāfija un izplatība no 18. gadsimta līdz 2016. gadam”, kas ir pirmais tik apjomīgais darbs latviešu valodā par bezmugurkaulniekiem.

Grāmatā apkopota informācija par spāru pētījumiem un to pētniekiem vairāk kā 100 gadu garumā. Tās lappusēs atrodamas 67 spāru izplatības kartes, kā arī 500 fotogrāfijas un vairāk nekā 270 citi attēli, kas ieinteresēs ne tikai profesionāļus, bet ikvienu, kas vēlas iepazīt Latvijā mītošās spāru sugas.

Izdevumā ietverti vairāki nozīmīgāko faktu un aprakstu tulkojumi angļu valodā, kas tādā veidā veicina arī Latvijas un tās dabas vērtību atpazīstamību ārvalstīs, sniedz ieguldījumu spāru pētījumos Eiropā un reprezentē Latviju kā daļu no Eiropas.

Grāmatas atvēršana notiks 2018. gada 2. februārī plkst. 14 Latvijas valsts simtgades informācijas centrā (Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā).

Mārtiņš Kalniņš ir biologs un vairāk kā 100 publikāciju autors. Eksperts nodarbojas ar Latvijas bezmugurkaulnieku, putnu un abinieku izpēti kā arī ilgtspējīgu risinājumu ieviešanu saimnieciskajā darbībā un dabas aizsardzībā.

Spares