12 • 12 • 2017

LVM GEO platforma iegūst otro vietu konkursā “Eksporta un inovācijas balva 2017”

eib2017 laureatu kopbilde

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju rīkotā konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2017” kategorijā “Inovatīvākais produkts” otro vietu ieguvusiAS “Latvijas valsts meži” radītā LVM GEO platforma.

“Esam pagodināti būt uz pjedestāla starp tādām inovācijām kā ātrgaitas jonu-plazmas magnetronās izputināšanas iekārta un papildinātās realitātes platforma,” atzīst Māris Kuzmins, LVM Biznesa sistēmu risinājumu izpilddirektors.

LVM GEO platforma ir LVM ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju biznesa virziena izstrādāta ģeogrāfiskās informācijas sistēma, kas paredzēta darbam ar ģeotelpiskajiem datiem interneta pārlūkā un mobilajās lietotnēs. Platforma, kura sākotnēji tika izstrādāta uzņēmuma iekšējām vajadzībām un jau vairākus gadus atbalsta uzņēmuma biznesa procesus, tagad kā produkts tiek piedāvāta ieviešanai jebkurā uzņēmumā vai organizācijā. Platforma nodrošina iespēju apsaimniekotājam pārvaldīt savas zemes un resursus daudz pārskatāmāk, efektīvāk un ilgtspējīgāk.

geo platform large

Konkursu “Eksporta un inovācijas balva” Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Ekonomikas ministriju rīko jau trīspadsmito gadu, un tā mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Konkursā tiek noteikti laureāti šādās kategorijās:

  • “Eksportspējīgākais komersants” lielo/ vidējo un mazo komercsabiedrību grupās,
  • “Importa aizstājējprodukts”,
  • “Inovatīvākais produkts”,
  • “Rūpnieciskais dizains”,
  • “Eksporta čempions”.
  • Vairāk par konkursu “Eksporta un inovācijas balva 2017” var lasīt šeit.  Sīkāka informācija par LVM GEO ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju risinājumiem atrodama šeit.