09 • 06 • 2017

LVM Kalsnavas arborētums ielūdz uz ziedošajiem Peoniju svētkiem

peoniju svetki kalsnavas arboretums 01

18. jūnijā LVM Kalsnavas arborētumā norisināsies septītie krāšņie un ziedošie Peoniju svētki. Šogad tie ir īpaši, jo arborētuma peoniju kolekcija, kurā ir vairāk nekā 200 šķirnes, svin jau desmito vasaru.

Dienas garumā paralēli muzikālajiem priekšnesumiem, par ko rūpēsies sieviešu vokālais ansamblis “Ievziedi”, vīru koris “Silvicola” un Ieva Akurātere ar mūziķu grupu, arborētuma viesi varēs baudīt dažādas aktivitātes − ekskursijas peoniju dārzā, konsultācijas par peoniju audzēšanu, varēs iegādāties dažādus dekoratīvos stādus eksotisko stādu izsolē un stādu tirgū.

Padomāts arī par gados jaunākajiem svētku viesiem - sagatavota īpaša rotaļprogramma, vides izziņas spēles un radošās darbnīcas.

“Lielāko iedvesmu un prieku rada apmeklētāji, kas ik gadu dodas skatīties ziedošo kolekciju. Turklāt līdz ar peonijām LVM Kalsnavas arborētumā apmeklētāji var iepazīt daudz dažādu dendroloģisko retumu,” stāsta ”LVM Sēklas un stādi” direktora vietniece Laima Zvejniece.

Ik gadu arborētuma peoniju kolekcija kļūst lielāka, ziediem bagātāka un smaržām valdzinošāka. Tā apmeklētājus priecē ne tikai ar savu krāšņo ziedu krāsu, bet arī pārsteidz ar savdabīgo lapu krāsojumu un auguma atšķirībām plaukšanas brīdī.

Kolekcijā ir apskatāmas arī pazīstamā peoniju kolekcionāra un selekcionāra Aldoņa Vēriņa selekcionētās šķirnes, no kurām kā krāšņākās jāizceļ ‘Zvaigznīte’ un ‘Saulriets’.

Pasākuma ieejas biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas LVM Kalsnavas arborētumā un Vaiņodes ielā 1, Rīgā.

Sīkāka informācija par arborētumu un Peoniju svētkiem: lvm.lv/arboretums, kā arī LVM Kalsnavas arborētuma Facebook lapā.

peoniju svetki