29 • 05 • 2017

LVM Jaunmoku pils iegūst starptautisku ekosertifikātu “Zaļā atslēga”

zala atslega jaunmoku pils

Šī gada maijā LVM Jaunmoku pils saņēmusi Zaļās Atslēgas sertifikātu, gūstot starptautisku apliecinājumu saudzīgai resursu izmantošanai un ilgtspējīgai attīstībai vides jomā.

Lai viesnīca, kempings vai hostelis iegūtu Zaļās Atslēgas sertifikātu, tam jāatbilst vairāk nekā 110 izvirzītiem kritērijiem – no elektroenerģijas un ūdens resursu saudzīgas izmantošanas līdz pat īpaši izstrādātiem vides politikas dokumentiem un personāla apmācībām par vidi saudzējošām ikdienas aktivitātēm. Kritēriji tiek dalīti divās grupās – obligāti ieviešamie un vēlamie, turklāt, lai sertifikāciju saglabātu, ik gadu jāievieš uzlabojumi no vēlamo kritēriju grupas.

“Jau šobrīd ir jūtami ieguvumi – zemāks elektroenerģijas patēriņš pateicoties efektīvam LED apgaismojumam, kas ierīkots visās viesnīcas telpās, mazāks ūdens patēriņš, pateicoties uzstādītajiem aeratoriem ūdens krānu izvados un ekonomiskajām rokas dušām. Tā ir tikai viena “monētas puse” – otra, ne mazāk svarīga, ir darbinieku apziņa par videi draudzīgu saimniekošanu un tās pozitīvo ietekmi uz vidi ilgtermiņā,” skaidro LVM Jaunmoku pils pārvaldnieks un Zaļās Atslēgas Vides koordinators Arvis Lagzdiņš.

Zaļā Atslēga ir brīvprātīga tūrisma ekosertifikācijas sistēma, kas šobrīd veiksmīgi darbojas vairāk kā 2500 viesmīlības uzņēmumos 54 valstīs. Zaļā Atslēga ir ANO Vides programmas un ANO Pasaules tūrisma organizācijas partneris videi draudzīga tūrisma veicināšanā.