28 • 04 • 2017

Cēsis ielūdz uz Koka dienām

koka dienas lvm 2017

No 2.-4. maijam Cēsīs norisināsies AS “Latvijas valsts meži” atbalstīts pasākumu kopums “Koka dienas” jeb koka arhitektūras, amatu, rūpniecības un dizaina dienas, kurās aktualizēs koksnes pielietojuma nozīmi un daudzveidību, kā arī informēs par koka būvniecības priekšrocībām, izmaksām un pieejamību Latvijā.

“Koka dienas” 2. maijā atklās starptautiska konference Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, kurā tiksies dažādu nozaru eksperti – arhitekti, rūpnieki, dizaineri, tehnologi, zinātnieki, amatnieki – no Latvijas, Igaunijas, Austrijas, Somijas, Itālijas un Lielbritānijas. Pasākuma laikā tiks formulētas koka nozares problēmas, izvirzīti risinājumi un atklāti iedvesmojoši pārstāvju stāsti, kas vienos dizainu, mākslu, ražošanu un amatniecību.

Pasākumu kopums turpināsies ar izstādi, kas būs apskatāma no 3.-4. maijam, tajā varēs redzēt Vidzemes un Latvijas koka rūpniecības un amatniecības uzņēmumu ražojumus un pielietotās tehnoloģijas.

Izstādes laikā iecerēta dizaina konsultāciju darbnīca ar dizaineriem Čārlzu Berieru un Elīnu Bušmani, koka ēku dzīves cikla analīzes seminārs ar Helmutu Krapmaieru, kā arī problēmu konkurss, kurā uzņēmēji varēs formulēt uzdevumus, noteikt termiņus to risināšanai un izziņot balvas starpdisciplinārām komandām par labākajiem risinājumiem.

Savukārt koka ēku un restaurācijas darbnīca piedāvās interesentiem gūt jaunas zināšanas gan teorētiskā seminārā, gan praktiskā būvdetaļu atjaunošanā un tradicionālo darbarīku, krāsu un citu materiālu pielietošanā. Darbnīcas ietvaros tiks izveidots rīcības plāns Cēsu vēsturiskās koka apbūves glābšanai un atdzimšanai.

Plašāka informācija par Koka dienu norisi un pieteikšanos pasākumiem pieejama www.kokadienas.lv.