24 • 04 • 2017

Lielā talka noslēgusies, bet sakopšanas darbi turpinās

lvm liela talka

Spītējot laikapstākļiem, 22. aprīlī jau desmito reizi norisinājās plašākais vides sakopšanas pasākums Latvijā – Lielā talka. AS “Latvijas valsts meži” Lielo talku atbalsta jau kopš tās pirmsākumiem un aicina Latvijas iedzīvotājus rūpēties par tīru vidi un mežu arī ikdienā.

Šogad LVM darbinieki kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, vietējiem iedzīvotājiem, skolēniem, skautiem, gaidām un Madonas novada aprūpes centra “Ozoli” bērniem palīdzēja atjaunot un sakopt Kokmuižas parku Kocēnos, stādot kokus un dekoratīvos krūmus.

Savukārt Cūkmens, LVM galvenais cīnītājs pret atkritumiem mežos, Lielās talkas dienā bija sastopams Jelgavas apkārtnē, kur talkoja kopā ar Jelgavas 2. pamatskolas skolēniem un Jaunsvirlaukas iedzīvotājiem.

Lai arī Lielās talkas ikgadējais pasākums ir izskanējis, LVM turpina rīkot mežu sakopšanas un vides izglītības pasākumus, iekļaujot gan Atvērtās meža dienas, gan īpašas meža ekspedīcijas Latvijas vispārizglītojošo skolu skolēniem. Pilnā sparā rit arī meža atjaunošanas darbi, kurus šogad plānots veikt 8000 hektāru lielā platībā.