28 • 02 • 2017

AS “Latvijas valsts meži” ziedojumu saņem 90 sociālās jomas organizācijas

sirds

2017. gada 28. februārī konkursa kārtībā tika sadalīts AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ziedojums sociālo projektu īstenošanai. Pateicoties 600 000 eiro ziedojumam, šogad atbalstīti 90 sociālās jomas organizāciju projekti, nodrošinot palīdzību vairāk nekā 30 000 cilvēku visā Latvijā, nodarbinot 564 personas un iesaistot 995 brīvprātīgos palīgus. Ziedojumi līdz sociālā labuma organizācijām nonāks ar “Ziedot.lv” starpniecību.

“LVM kā sociāli atbildīgs uzņēmums izveidojis ilgtermiņa sadarbību ar sociālās jomas organizācijām visā Latvijā. Radīta caurspīdīga un atklātā konkurencē balstīta prakse, kas dod iespēju ikvienai sociālās jomas organizācijai pieteikt savu projektu un ļauj uzvarēt labākajiem risinājumiem. “Ziedot.lv” rūpīgi seko līdzi katra projekta ieviešanai, lai ziedotie līdzekļi tiktu izlietoti mērķtiecīgi un nestu labumu visai sabiedrībai,” uzsver “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

Sociālā palīdzība ir viena no galvenajām LVM ziedojumu jomām, tādēļ arī šogad ziedojums tika sadalīts 4 prioritārām sociālās palīdzības mērķprogrammām:

  • Palīdzībai sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām piešķirti 180 000 eiro 30 projektiem, kas sniegs atbalstu un iesaistīs līdz pat 12 985 cilvēkus, tiks īstenotas atbalsta programmas audžuģimenēm, iekārota dzīvojamā māja Grašu ciemata bērniem, atbalstīta nodarbinātība lauksaimniecībā personām ar garīgas veselības traucējumiem, iegādāta speciāla suņu transportēšanas piekabe pazudušu cilvēku meklēšanai ar suņiem, īstenotas dažādas radošas nodarbības, atbalsta grupas: sievietēm, kuras cieš no vardarbības, tuberkulozes pacientiem un viņu ģimenes locekļiem, jauniešiem mobinga novēršanai,  bērniem, kuri cieš no vardarbības ģimenē un ārpus tās, noliktavas plauktu iegāde, inventārs un materiāli nodarbībām, mentoru programma bērnu namu bērniem, sociālā rehabilitācija, nometnes u. c.
  • Palīdzībai bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām piešķirti 170 000 eiro 34 projektiem, kas sniegs atbalstu un iesaistīs līdz pat 5 297 cilvēkus, tiks nodrošināta sociālā rehabilitācija, īstenojot dažādas terapijas un radošās nodarbības, valsts neapmaksātu tehnisko palīglīdzekļu iegāde bezmaksas nomas izveidei, nometnes, inventāra un materiālu iegāde, veļas mazgāšanas pakalpojuma nodrošināšana, pieredzes apmaiņas un izzinošu pasākumu atbalsts, atbalsts neredzīgu cilvēku teātra uzveduma iestudēšanai un uzveduma īstenošanai kultūras centrā “Gors”.
  • Sabiedrības grupu integrācijai atbalstam piešķirti 168 000 eiro 12 projektu īstenošanai, kas sniegs atbalstu un iesaistīs līdz pat 11 020 cilvēkus, tiks īstenoti atbalsta pasākumi augsta sociālā riska ģimenēm ar nepilngadīgiem bērniem, HIV inficētam personām, asistenta pakalpojums ģimenēm ar bērnu invalīdu, brīvprātīgo atbalstam Bērnu slimnīcā, radošās, izglītojošas un sporta nodarbības, atbalsts portatīvās datorklases izveidei reintegrācijas programmas īstenošanai bezpajumtniekiem, kā arī citi sociālās integrācijas pasākumi.
  • Pensijas vecuma cilvēkiem cienīga un aktīva dzīvesveida atbalstam piešķirti 70 000 eiro 14 projektu īstenošanai, kas sniegs atbalstu un iesaistīs līdz pat 4 290 cilvēkus, tiks īstenotas pensionāru amatieru mākslinieku viesizrādes Latvijas novados, sintezatora iegāde vokālajam ansamblim, tiks nodrošināta sociālo prasmju aktivizēšana un pilnveidošana veiksmīgākajai senioru adaptācijai, organizētas izzinošas un praktiskas, radošas un sportiskas nodarbības, pieredzes apmaiņas un izzinošas ekskursijas visā Latvijā.

Kopumā konkursā tika saņemti pieteikumi no 162 sabiedriskā labuma organizācijām par kopējo summu 1 100 000 eiro. “LVM ir liels prieks atbalstīt tieši sociālos projektus, jo īpaši tos, kuri tiks realizēti reģionos. Aizvien pieaugošo pieteikumu skaits liecina, ka pirms pieciem gadiem pieņemtais lēmums sadarboties ar trīs sabiedriskā labuma organizācijām, ir bijis pareizs. Ar šo organizāciju starpniecību mūsu ziedojums nonāk tieši tur, kur tas visvairāk nepieciešams, un sniedz maksimāli lielu atdevi,” teic LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

2016. gada nogalē tika izsludināts konkurss par iespēju pieteikties ziedojumam 2017. gada projektiem. Sociālajā jomā sadarbības memorands noslēgts ar uzticamiem savas jomas pārzinātājiem – nodibinājumu “Ziedot.lv”, “Latvijas Bērnu fonds" un biedrību “Latvijas Samariešu apvienība", kas organizē konkursa norisi un uzrauga ziedojuma izlietojumu.

Ar detalizētu ziedojumu saņēmēju sarakstu var iepazīties nodibinājuma “Ziedot.lv” interneta mājas lapā www.ziedot.lv.

Lasīt vairāk: