09 • 02 • 2017

Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls pulcē vairāk nekā 1000 dalībnieku

Skolu Olimpiskais festivals 20170203 50

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 4. februārim, Ērgļos un Viešūra kalnā norisinājās Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls, kura ietvaros vairāk nekā tūkstotis jauniešu cīnījās par godalgām. Aktīva atpūta dabā, sportisks gars un laba draugu sabiedrība vienoja gan festivāla dalībniekus, gan viņu atbalstītājus no visas Latvijas.

Festivāla ietvaros Ērgļos un Viešūra kalnā notika sacensības astoņos ziemas sporta veidos – distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā, slidošanā, kamaniņu un ziemas orientēšanās sportā, kā arī stafetē. Distanču slēpošana, kas ik gadu piesaista kuplāko dalībnieku pulku, arī šogad bija saglabājusi populārākā sporta sacensību statusu. Negaidīti liels dalībnieku skaits šogad piedalījās ziemas orientēšanās sacensībās un lielajā skolu stafetē – sporta veidos, kas programmā bija iekļauti pirmo reizi festivāla vēsturē.

Medaļu kopvērtējumā šogad triumfēja Rīgas Franču licejs, Madonas Valsts ģimnāzija, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija un Siguldas Valsts ģimnāzija.

Sacensību programmā šogad bija iekļautas gan sporta sacensības, gan dažādas izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes. Brīvajos brīžos bija iespēja vērot paraugdemonstrējumus kērlingā, apgūstot teoriju un praktiskās iemaņas dronu vadīšanā, piedalīties dronu pilotu sacensībās, izbaudīt dīdžeju setus, sacensties jengas spēlē vai vienkārši labi pavadīt laiku kopā ar draugiem pie Latvijas dabas.

Skolu Olimpiskais festivals 20170203 7

Attēls: Ilmārs Znotiņš

Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā savulaik ir startējuši tādi Latvijas elites sportisti kā Daumants Dreiškens, Kristaps Zvejnieks, Liene Fimbauere, Roberts Rode, Madara Līduma, Anete Brice un citi.