07 • 02 • 2017

LVM atpūtas un tūrisma centram “Ezernieki” piešķir Zaļo sertifikātu

prezidenta kanceleja

Videi draudzīgs dzīvesveids un iespēja veselīgi atpūsties, mūsdienās tiek vērtēta arvien augstāk. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atpūtas un tūrisma centrs “Ezernieki”, ko par savu atpūtas galamērķi ik gadu izvēlas daudzas ģimenes ar bērniem un dabas draugi, kuri novērtē Lubānas novada krāšņo dabas ainavu, šogad no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa saņēma Zaļo sertifikātu – īpašu vides kvalitātes zīmi par racionālu un videi draudzīgu saimniekošanu.

“Atpūtas un tūrisma centrs “Ezernieki” ar šo vides kvalitātes zīmi var lepoties jau kopš 2011. gada. Esam gandarīti, ka arī šogad mums ir izdevies iegūt sertifikātu, jo rūpējamies, lai ģimenes ar bērniem, cilvēki ar kustību traucējumiem dabas draugi un aktīvās atpūtas cienītāji justos labi, baudot atpūtu pie dabas. Šāds sertifikāts ir augstas klientu apkalpošanas kultūras sastāvdaļa, kas sevī ietver videi draudzīgu un ilgtspējīgu apsaimniekošanu,” skaidro “LVM Rekreācija un medības” direktors Egils Ozols.

Atpūtas un tūrisma centrā “Ezernieki” iekārtota apgaismota vieta telšu pilsētiņai, futbola, basketbola un volejbola laukumi, kā arī peldvietas. Aktīvās atpūtas cienītāji var rīkot sporta spēles un iesaistīties citās aktivitātēs svaigā gaisā. Bet aukstajos ziemas vakaros – allaž iespēja sasildīties, baudot pirts priekus.

020

Ar Zaļo sertifikātu var lepoties arī LVM atpūtas un tūrisma centrs “Spāre” Talsu novadā. Sertifikātu piešķir uz trim gadiem, pēc atkārtotas apsekošanas tas var tikt pagarināts. Kopš 2015. gada oktobra Zaļā sertifikāta patrons Latvijā ir Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Šogad, pasniedzot vides kvalitātes zīmi 35 lauku tūrisma saimniecībām, Valsts prezidents uzsvēra, ka pēc sākotnējām investīcijām, pārdomāta resursu izmantošana ilgtermiņā izpaužas mazākos elektrības, apkures un citu resursu rēķinos kā arī sniedz pienesumu pasaules dabas resursu taupīšanā un ilgtspējīgā domāšanā. 

Lasīt vairāk: