14 • 09 • 2016

LVM Kalsnavas kokaudzētava piedalīsies Rudens stādu parādē

B.th. Coronita

Rudens arvien košāk sāk iekrāsot koku lapas un piepildīt varavīksnes mirdzumā iekoptos dārzus. Jau divpadsmitā Rudens stādu parāde notiks 24. septembrī no plkst. 9.00 līdz 16.00 Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā, kurā būs atrodami vien  Latvijā audzēti stādi. LVM Kalsnavas kokaudzētava iepazīstinās interesentus ar savu kvalitatīvo un krāšņo stādu piedāvājumu, kas iecienīti dēļ to izcilās ziemcietības.

Rudens stādu parāde notiek sezonas ražas laikā, iekrāsojot dārzkopības sezonas noslēgumu. Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Neskatoties uz to, ka rudens iezīmē arī miera periodu dabā, Rudens stādu parādi iecienījuši dārza mīļi un profesionāļi no Latvijas un tuvākajām kaimiņu valstīm. Īpaša uzmanība parādē tiek veltīta augļu kokiem, jo tieši šis ir īstais brīdis, kad stādīt kailsakņus.

Rudens stādu parāde jau divpadsmit gadus notiek stratēģiski nozīmīgajā Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā, ko izveidojuši un kopuši skolas audzēkņi un pasniedzēji.

Šogad pasākuma laikā tiks apbalvots pagājušajā gada lielākais eksportētājs dekoratīvo augu un ziemciešu sortimentā, sveikti tiks arī citi stādu audzētāji dažādās nominācijās.

plakats2016 3 2 page 001

Stādu audzētāju biedrības organizētās Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi.

Lasīt vairāk: