29 • 02 • 2016

Latvijas valsts mežus izzinās 6 tūkstoši skolēnu

berni 1

AS “Latvijas valsts meži” ieplānojusi 210 Meža dienu pasākumus 6000 skolēniem, kuri ne vien sakops dabu, tīrīs un izliks putnu būrīšus, bet arī izzinās ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas nozīmi. Šī gada Meža dienu sauklis – „Aug mežs, augam arī mēs”.

Lai diena mežā būtu pilnvērtīgāka, LVM iesaka skolēniem veikt trīs sagatavošanās darbus: izspēlēt interneta spēli par meža apsaimniekošanu “Mežotājs”, noskatīties LVM veidoto animāciju “Mežs cilvēkiem” un visbeidzot – iepazīt interaktīvo meža apsaimniekošanas ciklu, kas kalpo par pamatu meža ekskursijām. Iepriekšēja sagatavošanās ļaus teorētiskās zināšanas par meža apsaimniekošanu redzēt dabā un atbildēt uz ekspertu sagatavotajiem jautājumiem.

„Meža dienām ir senas tradīcijas, tās tiek rīkotas ar mērķi parādīt, kā tiek apsaimniekots uzņēmumam uzticētais valsts īpašums – kā, kāpēc, kad un cik daudz tiek darīts mežā. „Šeit būtiskākais nav paveikto darbu apjoms, bet gan cilvēku iesaiste un interese par mežu un tajā veicamajiem darbiem. Mēs cenšamies uzrunāt sabiedrību, parādīt, kā aug Latvijas mežs,” skaidro LVM vecākais meža eksperts Kaspars Riže.

Dalība Meža dienu pasākumos skolām nodrošina papildu iespējas piedalīties Mammadaba Meistarklasē.

Lasīt vairāk: