04 • 03 • 2015

Absolventu cepure vilina izstādē „Skola 2015”

11035199 10202487918238124 1147987122 o

Zem iespaidīga izmēra absolventu cepures trīs dienu garumā gozējās Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pavasarīgais stends izstādes „Skola 2015” ietvaros.  Stenda moto, ko simbolizēja šī cepure, bija „tiecies pēc zināšanām”, jo ikkatra jaunā studenta mērķis ir absolvēt universitāti mantijā un „kantijā” – kā apliecinājums iegūtajām zināšanām.

„Stendu šogad veidojām pilnīgi savādāku nekā citus gadus, neveidojot „banerus” un informatīvos stendus. Šajā gadā centāmies atainot universitātes saknes un simbolus, izceļot mūsu krāsas – zaļo, dzelteno un sarkano – gan mākslīgajā zālienā, gan ziedos un spilvenos, kā arī sarkanajos LLU mācību bāzes „Vecauce" ābolīšos, kas apmeklētājiem ļoti garšoja!” stāsta LLU studenti, stenda pārstāvji izstādē.

Sanākušos jauniešus interesēja fakultāšu bukleti, stipendiju un darba iespējas pēc studijām, kā arī daudz tika jautāts par studentu personīgo pieredzi universitātē – kā studenti nonāca LLU, kādas stipendijas saņem, cik daudz jāmācās eksaktās mācības un citi jautājumi.

„Izstādē mūsu stendu apmeklēja daudz cilvēku, īpaši jaunieši – piektdienā skolu grupas, bet brīvdienās – vecāki ar bērniem. Vislielāko apmeklētāju interesi raisīja Veterinārmedicīnas fakultāte, Meža fakultāte, Lauku inženieru fakultāte un Lauksaimniecības fakultāte. Prieks, ka daudzi interesējās arī par maģistra studijām,” par pavadītajām dienām izstādē stāsta AS „Latvijas valsts meži” (LVM) stipendiāte Jovita Pilecka Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

Apmeklētāju vērību universitātes stendam piesaistīja lielā absolventa cepure un fotokonkurss, kura ietvaros desmit veiksminieki ieguva biļetes uz grupas „Prāta vētra” koncertu šovasar.

AS „Latvijas valsts meži” sadarbojas ar LLU, sniedzot atbalstu izglītības satura un akadēmiskā personāla tālākizglītības jautājumos. Regulāri tiek veidotas jaunas izglītības un prakses programmas, mācību procesā un izglītības programmu satura veidošanā tiek iesaistīti LVM eksperti, mācību procesā tiek sniegta iespēja izmantot arī IT programmas, turklāt katru gadu LVM izsludina stipendiju konkursu, kurā var pieteikties arī LLU dažādās studiju programmās studējošie studenti.

Lasīt vairāk: