01 • 11 • 2017

Fizioterapijas nodarbības bērniem ar īpašām vajadzībām Ventspilī

 

Cik svarīga ir regulāra fizioterapija cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, noteikti novērtē gan paši pakalpojuma saņēmēji, gan viņu tuvinieki. Tāpēc atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām “Cimdiņš” iesniedza projektu, kas paredzēja organizācijas biedru ģimenēm nodrošināt regulāras fizioterapijas un mūzikas terapijas nodarbības, mērķziedojuma saņemšanai AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sociālās jomas atbalsta programmā, ko administrē fonds “Ziedot.lv”.

Muzika

“Pateicoties šīs programmas finansējumam mēs jau vairākus gadus varam nodrošināt visnepieciešamāko rehabilitācijas pakalpojumu nepārtrauktību. Šogad šajā projektā 80 bērni ir saņēmuši regulāras mūzikas un fizioterapijas nodarbības. Tās ir ļoti dažādas, tāpat kā mūsu bērni un jaunieši. Mūzikas nodarbības ir gan individuālas – smagāk slimiem bērniem, gan mazās grupiņās (vieglākām diagnozēm - ar autismu un bērnu cerebrālās triekas sekām slimojošiem bērniem), gan lielās grupas, kuru ar prieku gaida dienas centra regulārie apmeklētāji, “ stāsta centra vadītāja  Ieva Sāmīte-Cērpa.

Zirgi

Pateicoties LVM finansējumam fizioterapijas nodarbības notiek gan mazākajiem, gan lielākiem bērniem un jauniešiem. Izveidotas arī mazās koriģējošās un lielās sporta vingrošanas grupas. “Lielākais prieks bērniem ir vingrošanas zirga mugurā- fizioterapeita vadībā,” piebilst vadītāja.

Interaktivais galds

“Cimdiņš” LVM sociālās jomas atbalsta programmā jau piedalījies arī iepriekšējos gados ar citiem projektiem, kuru rezultātā centrā ir iegādāti dažādi attīstoši materiāli un interaktīvs spēļu galds. “Pateicoties šiem attīstošajiem un interaktīvajiem materiāliem daži mazākie centra apmeklētāji, kuri laikus uzsāka rehabilitāciju un darbojās ilgstoši un cītīgi – šogad varēja uzsākt skolas gaitas vispārizglītojošā skolā (nevis specializētā), kas ir milzīgs panākums mūsu bērniem!,” ar gandarījumu uzsvēra vadītāja un turpināja, “Visgrūtākais mūsu darbā ir noturēt regulāru visnepieciešamāko pakalpojumu (fizioterapija, logopēds, mūzika, Montesori, psihologs, speciālais pedagogs, radošās darbnīcas u.c.), saņemšanu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, pateicoties Ziedot.lv un LVM sadarbībai mēs esam spējuši šos pakalpojumus sniegt mūsu īpašajiem bērniem un jauniešiem vairākus gadus.”

Cimdins

Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš" tika izveidota 2010. gadā Latvijas Bērnu fonda un Ventspils pilsētas domes realizētā projekta "Multifunkcionālā atbalsta centra izveide bērniem ar īpašām vajadzībām" ietvaros.

 

Esam sertificēti
BM certification iso