02 • 03 • 2017

Sākusies Latvijas valsts mežu Zemgales kultūras programma

koks

Zemgales Plānošanas reģions ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un AS “Latvijas valsts meži” izsludina projektu pieteikumu pieņemšanu Zemgales kultūras programmai, kas paredzēta dažādu Zemgales specifisko kultūras vērtību saglabāšanas, popularizēšanas, attīstības un pieejamības nodrošināšanas projektiem.

Projekta mērķis, līdzīgi kā iepriekšējos gados, ir sekmēt specifisko Zemgales materiālo un nemateriālo kultūrvēsturisko mantojumu, veicināt zemgaļu un sēļu kultūras daudzveidības saglabāšanu vienota Zemgales tēla veidošanā un attīstībā, atbalstīt mākslas jaunrades un pētniecības procesus kultūras jomā visā Zemgales reģionā, sekmēt reģiona līdzsvarotu attīstību kultūras nozarē. Šogad Valsts Kultūrkapitāla fonda padome “Latvijas valsts mežu finansētās Zemgales kultūras programmai 2017” projektu realizācijai piešķīrusi 71 tūkstoti eiro.

Projektu pieteikumi konkursam iesniedzami laikā no 3. marta līdz 4. aprīlim, plkst.17.00 Zemgales plānošanas reģiona birojā Jelgavā vai Jēkabpilī. Detalizēta informācija par projekta pieteikumu sagatavošanas un iesniegšanas kārtību atrodama konkursa nolikumā.

Par projekta pieteikumu sagatavošanu notiks divi informatīvie semināri: Jēkabpilī - 14. martā plkst.11 (Krustpils novada pašvaldības konferenču zālē, Rīgas ielā 150a), un Jelgavā - 15. martā plkst.10 ZPR telpās (Katoļu ielā 2b, Jelgavā). Dalība seminārā iepriekš reģistrējoties – līdz 13.03. Jēkabpils semināram, un līdz 14.03. Jelgavas semināram.

Tāpat iespējams saņemt konsultācijas klātienē - ZPR telpās pirmdienās no plkst.13 līdz plkst.16.30 vai iepriekš vienojoties par citu konsultācijas laiku (programmas vadītāja Ilva Kalnāja, tālr. 28814226 un 63084947, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

Pērn projektu konkursam tika iesniegti 118 projekti, no kuriem atbalstīti 67 ar atbalsta intensitāti robežās no 250 līdz 3500 eiro. 2017. gadā paredzēts atbalstīt vismaz 50 kultūras projektus, juridiskām personām pieteikumus atbalstot vismaz 70% apmērā.

Esam sertificēti
BM certification iso