01 • 03 • 2017

Iespēja pieteikt projektus Kurzemes kultūras programmā

zars

Kurzemes plānošanas reģions ar šī gada 1. martu izsludina Valsts Kultūrkapitāla fonda apstiprinātās mērķprogrammas ""Latvijas valsts meži" atbalsts kultūras programmām reģionos “Kurzemes kultūras programmu 2017”. Pieteikumus Kurzemes kultūras programmas konkursā Kurzemes plānošanas reģions pieņem līdz 31. martam plkst. 12.00.

Kultūras programmas mērķis ir veicināt kultūras pieejamību sabiedrībai, organizējot projektu konkursus kultūras projektu atbalstam Kurzemes reģionā.

Šī mērķa sasniegšanai finansiāli tiek atbalstīti reģionālas un vietējas nozīmes kultūras projekti, kuru īstenošanā noteiktas sekojošas prioritātes:

  • Kurzemes kultūrtelpas līdzsvarotas un kvalitatīvas attīstības sekmēšana, veicinot kultūras pieejamību un sabiedrības līdzdalību kultūras vērtību radīšanā un saglabāšanā,
  • Kurzemes tradicionālās kultūras un kultūras mantojuma savdabības saglabāšana, pārmantošana un popularizēšana, iedzīvotāju lokālās identitātes stiprināšana,
  • Sabiedrības radošums un līdzdalība lokālo kultūras procesu attīstībā, radot jaunas paliekošas vērtības, apvienojot tradicionālās vērtības/prasmes, to laikmetīgās izpausmes un tehnoloģiju iespējas.

Kurzemes kultūras programma ir teritoriāli paplašināta, konkursā tiks pieņemti projektu pieteikumi arī no Engures, Jaunpils, Kandavas un Tukuma novadiem.  

Kultūras programmas projektu konkursā atbalstu var saņemt kultūras projekti, kurus plānots īstenot laika posmā no 2017. gada 1. maija līdz 2017. gada 31. decembrim.  

Kurzemes kultūras programmas 2017 nolikums.

Projektu pieteikumi jāiesniedz KPR birojos pēc izvēles Rīgā vai Kuldīgā personīgi vai jānosūta pa pastu, kā arī elektroniski, ņemot vērā, ka Kurzemes kultūras programmas projekta pieteikums jāsaņem konkursam noteiktajos termiņos.  

  • Personīgi: Rīgā, Eksporta ielā 12 – 212 (1. stāvā, ieeja no Alūksnes ielas puses), darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00, telefons 67331492. Kuldīgā, Pilsētas laukums 3, 2.stāvs (ieeja no sētas puses), darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00, telefons 29110981 
  • Pa pastu: KPR birojam Rīgā, Eksporta ielā 12 – 212, LV-1045  
  • Elektroniski: projekta pieteikumi jāiesniedz PDF formāta kā viens dokuments ar visiem pielikumiem, norādot saīsinātu projekta nosaukumu un iesniedzēju, nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.   

Par projektu konkursu un pieteikumu sagatavošanu iespējams konsultēties, sazinoties ar Kurzemes kultūras programmas projekta vadītāju Daci Reinkopu, tel.efons 29110981, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Esam sertificēti
BM certification iso