19 • 10 • 2016

Teju trešā daļa Latvijas skolu piedalās Mammadaba meistarklasē

IMG 8666

Lai veicinātu skolēnu un viņu pedagogu izpratni par mežā notiekošo un aicinātu jauniešus arvien vairāk laika pavadīt dabā, arī mācoties, AS “Latvijas valsts meži” ik gadu starptautiskās vides izglītības programmas “Izzini mežu” (Learning about Forests) ietvaros rīko Mammadaba meistarklasi. Ar katru gadu programmas dalībnieku skaits aug, šogad apvienojot jau teju trešo daļu no visām Latvijas vispārizglītojošajām skolām.

Vairāk nekā 15 tūkstoši skolēnu apgūs kādu no mācību stundām ārpus klases telpām, gatavojot trīs lielus uzdevumus – “meža meistarstundu”, “meža meistarstiķi” un “meža meistardienu”. Vairāk par programmu iespējams lasīt – Mammadaba meistarklase. Skolas, kuras līdz 20. septembrim pieteicās, oktobrī pa pastu saņems Meistardarbu dēļus, kurā atspoguļot visa mācību gada laikā paveikto.

IMG 856111

Attēls: pagājušā gada dalībnieku “apdzīvotais” Mammadaba meistardarbu dēlis

AS “Latvijas valsts meži” pateicas visiem Mammadaba meistarklases dalībniekiem par izrādīto interesi, un visām 810 klasēm un pulciņiem, kas šogad pieteikušās programmai, novēl izzinošu un zaļu darbošanos meža izziņas aktivitātēs Mammadaba meistarklasē!

Mammadaba meistarklasi 2015./2016.mācību gadā pabeidza vairāk nekā 8 tūkstoši skolēnu no 152 Latvijas skolām.

Astoņas Latvijas skolas, kas bija īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju meža izzināšanā, pirmajā šī mācību gada dienā saņēma Mammadaba karogu un tika akreditētas kā Mammadaba vēstniecības.

Mammadaba meistarklase notiek sadarbībā ar IZM Valsts izglītības satura centru. 

Lasīt vairāk: