10 • 08 • 2016

Septembrī notiks putnu vērošanas sacensības

DSC 5360

Latvijas un citu valstu putnu vērotāji ir aicināti piedalīties starptautiskajās putnu vērošanas sacensībās “Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2016”, kas šogad norisināsies sestdien, 24. septembrī, un ilgs ne vairāk par 14 stundām. Sacensības organizē AS “Latvijas valsts meži”, Latvijas Putnu fonds un portāls www.latvijasputni.lv.

Putnu vērošanas sacensībām komandas aicinātas pieteikties līdz 16. septembrim, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Pieteikumā jānorāda komandas nosaukums, dalībnieku vārdi un uzvārdi, komandas dalībnieku dzimšanas datums, mēnesis un gads, kā arī komandas dalībnieku e-pasta adreses un tālruņa numuri. Komandas sacensībām tiek reģistrētas pieteikumu iesūtīšanas kārtībā. Piesakot komandu putnu vērošanas sacensībām, aicinām iepazīties ar sacensību noteikumiem.

Komandā jāpiesaka trīs līdz pieci cilvēki, kas sasnieguši pilngadību. Lai pārvietotos pa noteikto apgabalu, drīkstēs izmantot autotransportu, sabiedrisko transportu un citus mehāniskos transportlīdzekļus. Tomēr katra komanda drīkstēs izmantot tikai vienu transportlīdzekli. Sacensību teritorija – Kurzeme un Zemgale. Sacensību noslēgums LVM Tērvetes ūdenskrātuvē.

putnu rallijs 2016 sacensibu teritorija

Novērotās putnu sugas un pasugas būs jāreģistrē sacensību organizētāju elektroniski atsūtītā un komandas izdrukātā Latvijas putnu sugu un pasugu sarakstā. Sarakstā ierakstīt atļauts tikai dzīvus, savvaļā brīvi novērotus vai dzirdētus un pārliecinoši noteiktus putnus. Putnu ķeršanai ir aizliegts izmantot tīklus vai citas ierīces, piemēram, putnu balsu atskaņotājus, lai pievilinātu putnus.

Par sacensību uzvarētājiem tiks atzīta tā komanda, kas būs reģistrējusi visvairāk putnu nominālsugu. Ja vairākām komandām nominālsugu skaits sakritīs, par uzvarētāju atzīs to komandu, kurai ir vairāk novēroto unikālo sugu – tās ir sugas, kuras neviena cita komanda nebūs reģistrējusi.

Komandām šogad ir iespēja saņemt arī balvu par interesantāko novērojumu. Līdz ar sacensībās reģistrēto putnu sugu un pasugu sarakstu, komandas izvirza vienu no reģistrētājām putnu sugām vai pasugām kā “Interesantāko novērojumu”. Ja žūrija neatzīst iesniegtos darbus par nominācijai atbilstošiem, balva šai nominācijā var netikt piešķirta.

Komandu dalībniekiem ir iespēja iegūt veicināšanas balvu par atraktīvāko sacensību un fiksēto putnu atspoguļošanu sociālajos tīklos, publicēto bildes www.twitter.com, www.facebook.com, www.instagram.com.

LVM jaunumu rakstam bilde

Kontaktinformācija Latvijas komandām:

  • Kaspars Funts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., mob.tālr.: +371 29467772.

Kontaktinformācija ārvalstu komandām:

  • Kārlis Millers: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., mob.tālr.: +371 29252138.