21 • 06 • 2018

Sākusies pieteikšanās septītajam "Latvijas valsts mežu Putnu rallijam 2018"

kaukis

Latvijas un ārvalstu putnu vērotāji ir aicināti piedalīties putnu vērošanas sacensībās “Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2018”, kas šogad norisināsies sestdien, 15. septembrī. Sacensības jau septīto gadu organizē AS “Latvijas valsts meži”, Latvijas Putnu fonds un portāls www.latvijasputni.lv. Putnu vērošanas sacensībām dalībnieki aicināti pieteikties līdz 7. septembrim.

Putnu vērošana Latvijā ir kļuvusi par populāru brīvā laika pavadīšanas un dabas izziņas veidu. Latvijā, citās Eiropas valstīs un cituviet pasaulē ik gadu tiek organizētas dažādas sacensības putnu vērotāju starpā, lai popularizētu šo aizraujošo nodarbi.

Šogad sacensības notiks Vidzemes rietumu daļā. Sacensību laikā, kas 15. septembrī ilgs 14 stundas no plkst. 4 rītā līdz plkst. 18 vakarā, komandas ar pašu izvēlētiem pārvietošanās līdzekļiem apsekos sacensību teritoriju brīvi izvēlētā maršrutā, fiksējot pamanītās un atpazītās putnu sugas un pasugas. Sacensību sarakstā fiksējamās sugas vai pasugas putns jānosaka vismaz trīs komandas dalībniekiem. Katrā komandā drīkst būt trīs līdz pieci dalībnieki.

Par sacensību uzvarētājiem tiks atzīta tā komanda, kas 14 stundu laikā būs reģistrējusi visvairāk putnu sugu. Ja vairākām komandām sugu skaits sakritīs, par uzvarētāju tiks atzīta tā komanda, kurai ir visvairāk novēroto unikālo sugu – to, kuras neviena cita komanda nebūs reģistrējusi.

Tiks vērtēts arī sacensībās gūtais interesantākais novērojums un atraktīvākā soctīklošana par rallija norises gaitu. Pieteikšanās sacensībām un to noteikumi ŠEIT.

Lasīt vairāk: