07 • 06 • 2018

Baudi ziedu krāšņumu LVM Kalsnavas arborētuma Peoniju svētkos

621a8656

Svētdien, 17. jūnijā, LVM Kalsnavas arborētums aicina visus krāšņuma cienītājus uz astotajiem Peoniju svētkiem.

Svētki norisināsies visas dienas garumā no plkst. 9 līdz 18. Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies apvienība “RAXTU RAXTI”, Madonas pūtēju orķestris Andreja Cepīša vadībā, kā arī Līvānu Bērnu un jauniešu centra vokālais ansamblis “Spurgaliņas” Skaidrītes Bulmeisteres vadībā, bet lustīgas dejas vīs tautas deju ansamblis “Pastalnieki” Aijas Rūlietes vadībā.

Kopā ar pasākuma vadītāju Gundegu Skudriņu un Nacionālā botāniskā dārza direktoru Andreju Svilānu notiks jau par tradīciju kļuvusī eksotisko stādu izsole, kuras laikā iespējams iegūt tādus neparastus kokaugus, kā, piemēram, Virdžīnijas sniegpārsliņu koku (Chionanthus virginicus). Baudīt radošo procesu un dabas krāšņumu rosinās teritorijā notiekošais mākslinieku plenērs, kuram sekos nupat tapušo darbu izsole.

Padomāts arī par Peoniju svētku jaunākajiem apmeklētājiem – viņus iepriecinās izklaides parks “Avārijas brigāde”. Tāpat norisināsies dažādas darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, tostarp iespēja piedalīties vides izziņas spēlēs un pārbaudīt atjautību lielformāta āra spēlēs.

Taču, ja iespaidīgā kokaugu un puķu kolekcija raisīs iedvesmu jauniem dārza labiekārtošanas darbiem, tad tuvumā esošās kokaudzētavas Kalsnava speciālisti no plkst. 10 līdz 17 palīdzēs izvēlēties un iegādāties piemērotākās koku un krūmu sugas, kā arī sniegs konsultācijas par to audzēšanu un kopšanu.

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā:

  • Latvijas valsts mežu vēstniecībā (Vaiņodes iela 1, Rīga);
  • stādu tirdzniecības laukumos;
  • Salaspils dekoratīvo stādu tirdzniecības laukumā (Miera iela 1, Salaspils);
  • Daugavpils dekoratīvo stādu tirdzniecības laukumā (Rīgas šoseja, Vizbuļu iela 4b, Daugavpils);
  • LVM Kalsnavas arborētumā (“Ogu īves”, Jaunkalsnava, Kalsnavas pag., Madonas nov.);
  • kokaudzētavā "Kalsnava" (Pārupes iela 7, Jaunkalsnava, Kalsnavas pag., Madonas nov.).

Atgādinām, ka LVM Kalsnavas arborētuma teritorijā nav atļauta ieeja ar mājdzīvniekiem un dronu izmantošana pasākuma laikā.

Sīkāka informācija par arborētumu un Peoniju svētkiem pieejama mājaslapā www.lvm.lv/arboretums, kā arī LVM Kalsnavas arborētuma Facebook lapā.

32359613 1099963830144996 3164706631552335872 o

Lasīt vairāk: