30 • 05 • 2018

Latvijas valsts mežu vēstniecībai – jau gads!

lvm infoveikals 20170616 031

Pagājis jau gads kopš savas durvis apmeklētājiem vēra Latvijas valsts mežu vēstniecība – vieta, kur pilsētas iedzīvotājiem ir iespēja būt saskarē ar mežu, tajā pat laikā atrodoties urbānā vidē. Tā ne tikai pārstāv LVM, bet arī vēsta par uzņēmuma vērtībām un uztur cilvēka sarunu ar mežu.

Pirmos apmeklētājus vēstniecība uzņēma jau 2017. gada 30. maijā, un pirmais pirkums tajā bija LVM Strenču kokaudzētavas audzētās un apmīļotās puķes, taču oficiālā atklāšana notika vien 16. jūnijā, kad peoniju skaistuma un smaržu apskāvienos kopīgi griezām svinīgo ziedu lenti. Zīmīgi, ka gada jubilejas rītā pirmais pirkums ir bijis tāds pats, kā pērn!

Drīz pēc tam vēstniecības telpās tika svinēti vasaras Saulgrieži un ikviens apmeklētājs varēja iegādāties gan pļavas ziedu pušķus, gan dažādus dekoratīvus dizaina elementus, ar kuriem papildināt mājokļa interjeru. Savukārt septembrī notika dzīvesprieka un krāsu svētki – Bārbeļu diena, kuras ietvaros darbiniekus un apmeklētājus priecēja plašais bārbeļu klāsts un to radītais krāsu “sprādziens”.

Kopā ar Dobeles Dārzkopības institūtu regulāri organizēta “Diena augļu dārzā”, kuras laikā iespējams iegādāties ne tikai dažādu šķirņu ābolus, bet arī cidoniju un citu augļu sukādes.

Vēstniecība sadarbojas ne tikai ar Latvijas uzņēmumiem, bet arī māksliniekiem, amatniekiem un dabas zinātājiem – kopā ar Solvitu Kūnu no uzņēmuma SIA Cade aizvadītas gan meža, gan pļavas ēterisko eļļu dienas, podnieka Krista Ozoliņa vadībā norisinājās Latvijas māla darbnīca, bet mākslinieces Agneses Bules darbi vēl joprojām aplūkojami un iegādājami vēstniecības telpās.

Ik dienu vēstniecībā var iegādāties dekoratīvos stādus no plašā LVM kokaudzētavu sortimenta. Tie ir audzēti šeit, Latvijā, un atbilst mūsu klimatisko apstākļu un augsnes prasībām. Tāpat piedāvājumā ir vietējo ražotāju izstrādājumi no māla, lina un koka, kas darināti tādos uzņēmumos, kā Raunas māls un Vaidavas keramika.

Tomēr, ja ir vēlme būt nedaudz tuvāk dabai, bet lielais atpūtas vietu skaits šķiet mulsinošs, vēstniecībā vienmēr pieejami informatīvie materiāli un konsultācijas par LVM apsaimniekotajām atpūtas vietām un ezeriem.

Arī turpmāk gaidīsim Jūs Rīgā, Vaiņodes ielā 1. Vēstniecība ir atvērta ik darba dienu no plkst. 9 līdz 18, kā arī sestdienās no 9 līdz 15. Aktuālāko mežā un dārzā uzzini pirmais vēstniecības Facebook lapā: www.facebook.com/LVMVestnieciba.

Lasīt vairāk: