11 • 05 • 2018

Noskaidroti LVM Bioekonomikas skolas stipendiju ieguvēji

IMG 8340 Copy

Jau otro gadu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) stipendiju konkursa “LVM Bioekonomikas skola” ietvaros aicināja jauniešus domāt radoši, veidot video vēstījumus, kā arī doties mežā un aizdomāties par koksnes nozīmi mūsdienu pasaulē.

Augstāko žūrijas un publikas kopvērtējumu un 700 eiro stipendiju saņēma Amanda Kočāne no Rugāju novada vidusskolas. Jauniete video parāda ne tikai neskaitāmās koksnes pielietošanas iespējas, bet arī uzsver to, ka meža platība Latvijā turpina palielināties.

Otro vietu un 500 eiro stipendiju saņēma Daniels Daņilovs no Valmieras Valsts ģimnāzijas. Skolēns savā video norāda, ka koksne ir mūsu bagātība un valsts stabilitātes garants, kas nemitīgi jākopj un jāatjauno.

Trešo vietu un 300 eiro stipendiju saņēma Karīna Ludbarža no Aizputes vidusskolas, kkura savā darbā uzsvēra ne tikai koksnes vizuālo pievilcību, bet arī tās izturību un praktiskumu.

IMG 20180503 WA0003

AS “Latvijas finieris” simpātiju balvu – 200 eiro stipendiju saņēma Anete Fišere no Ventspils 4. vidusskolas, bet biedrība “Zaļās mājas” 200 eiro stipendiju piešķīra Lizai Locei no Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas.

Par veiksmīgo sniegumu atzinības rakstus saņēma arī pārējie stipendiju konkursa finālisti – Anete Dzene no Valmieras Valsts ģimnāzijas, Sabīne Ozola no Ventspils 4. vidusskolas, Jānis Kristers Ločs no PIKC Ogres tehnikums, Gunta Lankovska no Liepājas Valsts ģimnāzijas un Dagnija Grabuža no Jelgavas Valsts ģimnāzijas.

Lai vairotu izpratni par meža resursu augošo lomu vides problēmu risināšanā, LVM sadarbībā ar biedrību “Zaļās mājas”, AS "Latvijas Finieris" un Valsts izglītības satura centru aicina vidusskolēnus piedalīties stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola”. Trīs kārtās jaunieši iepazīst, pēta dabā un risina jautājumus, kuri skar inovatīvo bioekonomikas jomu. Papildus informācija par stipendiju konkursu atrodama mājaslapas www.lvm.lv sadaļā “LVM Bioekonomikas skola”.