23 • 04 • 2018

“Latviešu sapnis” Latvijas valsts mežu vēstniecībā

latviesu sapnis

Līdz 31. maijam Latvijas valsts mežu vēstniecībā apskatāma mākslinieces Agneses Bules izstāde “Latviešu sapnis”.

Mākslas un sociālā projekta pirmssākumi meklējami 1999. gadā. Tas ir mākslinieka domu un iespēju klejojums latviešu mītu, vēstures, poētikas un identitātes pasaulē. Darbos ar labsirdīgu humora izjūtu aplūkota latviešu tautas izcelsme, attīstība, esamība un ikdienas eksistence. Interesanti, ka autore rada īpašu mītu vai zīmējumu katrai pilsētai, kurā viesojas izstāde “Latviešu sapnis”.

Agnese Bule dzimusi 1972. gadā Rīgā. 2010. gadā beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās Komunikācijas nodaļu ar maģistra darbu “Latviešu sapnis 1996–2010”. 2010. gadā sociālājā tīklā Facebook izveidojies “Latviešu sapnis” fanu klubs. Kopš 2012. gada pavasara autore strādā par Jūrmalas Mākslinieku nama vadītāju, organizē izstādes un mākslas akcijas Jūrmalas un citu pilsētu māksliniekiem.

Latvijas valsts mežu vēstniecība ir vieta, kur uzturēt cilvēka un meža savstarpējo dialogu, kā arī nelielu daļu no meža ienest savās mājās. Tā atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un ir atvērta ik darba dienu no plkst. 9 līdz 18, kā arī sestdienās no 9 līdz 15. Aktuālāko mežā un dārzā uzzini pirmais vēstniecības Facebook lapā: www.facebook.com/LVMVestnieciba.

izstades afisa ABule