21 • 03 • 2018

ANO Starptautiskajā Meža dienā jaunieši rada videovēstījumus

poster

Par godu ANO Starptautiskajai Meža dienai "LVM Bioekonomikas skolas" jaunieši ir radījuši videovēstījumus, kuros rosina savus vienaudžus Latvijā aizdomāties par to, kā kopīgi veidot ilgtspējīgāku pasauli, kurā koksnei un mežam kā atjaunojamam resursam būs arvien augoša loma. Ikviens ir aicināts balsot Facebook vietnē par kādu no 10 videovēstījumiem, no kuriem paši labākie saņems stipendijas no AS "Latvijas valsts meži" un AS "Latvijas Finieris".

ANO Starptautisko Meža dienu visā pasaulē svin 21. martā. Šī gada centrālā tēma ir mežs un ilgtspējīgas pilsētas. Balsot par jauniešu videovēstījumiem var no 21. marta līdz 10. aprīlim Facebook lapā "Izzini mežu, Latvija", spiežot "Patīk/Like" zem  publicētajiem video.  Stipendiju konkursa gala rezultāti tiks publicēti 11. aprīlī vietnē www.lvm.lv/bioekonomika, kur atrodama arī papildu informācija par LVM Bioekonomikas skolu. Stipendijām izvirzīto videovēstījumu autori no dažādiem Latvijas reģioniem (alfabētiskā secībā):

  • Anete Fišere. Ventspils 4. vidusskola
  • Amanda Kočāne. Rugāju novada vidusskola
  • Anete Dzene. Valmieras Valsts ģimnāzija
  • Gunta Lankovska. Liepājas Valsts ģimnāzija
  • Dagnija Grabuža. Jelgavas Valsts ģimnāzija
  • Daniels Daņilovs. Valmieras Valsts ģimnāzija
  • Jānis Kristers Ločs. PIKC Ogres tehnikums
  • Karīna Ludbarža. Aizputes vidusskola
  • Liza Loce. Rīgas Valsts 3. ģimnāzija
  • Sabīne Ozola. Ventspils 4. vidusskola
  • Organizatoru žūrija ir publicējusi 10 labākos video no visiem iesniegtajiem darbiem, izvērtējot tos atbilstoši šādiem kritērijiem: skaidri uztverams un tēmai atbilstošs vēstījums (maksimums 25 punkti), saikne ar jauniešu ikdienu (maksimums 25 punkti), oriģinalitāte un radošums (maksimums 25 punkti).  Publiskais balsojums veido ceturto videovēstījumu vērtēšanas kritēriju – komunikāciju sociālajos medijos (maksimums 25 punkti).

    bildeee

    Attēlā: Jaunieši Bioekonomikas ekspedīcijā LVM Vidusdaugavas reģionā šī gada 23. februārī.

    Biedrības "Zaļās mājas" vadītājs Kristaps Ceplis skaidro stipendiju konkursa mērķi: "Koksnes un citiem bioloģiskas izcelsmes produktiem piemīt augsts potenciāls, palielinot produktu pievienoto vērtību, aizstājot fosilos kurināmos enerģijas ražošanā, izstrādājot nākotnes bioloģiskas izcelsmes produktus un samazinot siltumnīcefekta gāzu emisijas. Ceram, ka stipendiju konkurss par šo tēmu mudinās jauniešus apgūt jaunas zināšanas un pielietot tās praksē, iesaistoties labākas pasaules veidošanā".

    Stipendiju konkursu "LVM Biokonomikas skola" jau otro gadu organizē AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru, biedrību "Zaļās mājas" un AS "Latvijas Finieris". Tāpat, kā iepriekšējā gadā, arī šogad konkursa pirmajā kārtā “Radi!” dalībniekiem bija iespēja radoši izpausties, darinot plakātus par tēmu “Kas ir bioekonomika?”. Tika saņemti vairāk kā 70 darbi, kurus izvērtēja kompetenta žūrija. 35 labāko darbu autori tika aicināti piedalīties konkursa otrajā kārtā “Izpēti dabā!” un doties izzinošā meža ekspedīcijā kopā ar nozares ekspertiem.  Uzkrātās zināšanas un jaunie iespaidi jauniešiem noderēja konkursa trešajā kārtā "Runā!", radot video vēstījumu ANO Starptautiskajā Meža dienā, kam būs izšķiroša loma stipendijas ieguvē.