26 • 02 • 2018

Noskaidroti LVM Meža olimpiādes finālisti

IMG 1066

Ir noslēgusies LVM Meža olimpiādes konkursa otrā kārta, kurā noskaidrotas tās 10  komandas, kuras 26. aprīlī tiksies Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, lai cīnītos par galveno balvu – izzinošu ārzemju ekspedīciju.

Jau rudenī skolēni tika aicināti doties dabā, lai no tās iedvesmotos un radītu izzinošu āra mācību spēli, kuras būtība izskaidrota ne vairāk kā vienu minūti garā video pamācībā. No 15 komandu darbiem, kas tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai, žūrijas pārstāvji izvēlējās savus favorītus, bet komandu atbalstītāji tika aicināti balsot par sev tīkamākajām spēlēm “Izzini mežu, Latvija” Facebook lapā, kā arī Youtube kanālā. Pieciem žūrijas izvēlētajiem favorītiem pievienojās komandas, kuras ieguva vislielāko kopējo punktu skaitu Youtube un Facebook balsojumā.

Šī gada LVM Meža olimpiādes finālā tiksies sekojošās komandas:

Skola

Komandas nosaukums

Spēles nosaukums

Aizputes vidusskola

Vides pētnieki

Izmeklēšana mežā

Carnikavas pamatskola

Carnikavas pamatskolas 8. klase

Noziegumam pa pēdām

Krāslavas pamatskola

Možie

Bagātību sargi

Nīkrāces pamatskola

Sprunguļi

Sprunguļgolfs

Ventspils 4. vidusskola

Lielie Gailīši

Meža karte

Irlavas vidusskola

Meža skudras

Izaudzē koku

Jelgavas 6. vidusskola

Meža meistari

Meža bumbiņas

Jelgavas 2. pamatskola

Čiekuri

Paslēpes ar Latviju

Ventspils 4. vidusskola

Veiklie pētnieki

Veikls un gudrs

Aizkraukles novada vidusskola

Imperium Silva

Meža Eldorado

meza olimpiade

LVM Meža olimpiādes mērķis ir Latvijas skolās popularizēt radošu un veselīgu mācīšanos svaigā gaisā, kā arī veicināt jauniešu izpratni par Latvijas lielāko atjaunojamo resursu – mežu. Jau otro gadu konkursa ietvaros skolēnu uzdevums bija radīt āra mācību spēli par mežu un, izmantojot dabā pieejamos materiālus, šo spēli ne tikai izspēlēt dabā kopā ar klases biedriem, bet arī veidot instrukciju, lai ar šo materiālu varētu iepazīties arī citu skolu audzēkņi un skolotāji.  

Lasīt vairāk: