05 • 12 • 2017

Piešķirta pirmā Latvijas valsts mežu stipendija mākslā

DGR 9055

Krāsaino un radošo mākslas darbu ielokā, kas teju mēnesi priecējuši apmeklētāju acis un sirdis, ceturtdien, 30. novembrī AS “Latvijas valsts meži” (LVM) klientu centrā Rīgā tika pasniegta pirmā Latvijas valsts mežu stipendija mākslā.

1500 eiro lielo stipendiju turpmākai mākslinieciskā talanta attīstīšanai ieguva Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentes Zoja Golubeva, kuras darbs “Meža sirds”, kas žūrijas locekļus pārliecināja gan par autores spēju radošo vīziju attēlot gleznā, gan to, ka darba radīšanas procesā māksliniece tiešām devusies uz mežu, lai smeltos tajā iedvesmu radošajai izpausmei.

Darbu vērtēšanas procesā tika izvēlēts arī darbs, kas saņēma LVM simpātiju balvu. Šogad uzņēmuma žūrijas locekļu simpātijas izpelnījās Lauras Veļas veidotā glezna “Kas tur aug?”.

Atsaucība dalībai stipendiju konkursā bija liela – kopā 45 no LMA studentiem pieteikuši 61 darbu. Pēc rūpīgas darbu izvērtēšanas, žūrija atlasīja vienpadsmit labākos un radošākos darbus, kuru darbi līdz 10. decembrim apskatāmi LVM klientu centrā Rīgā. Fināla kārtas darbu autori ir Laura Veļa, Zoja Golubeva, Eduards Dubrovskis, Agnese Kaupere, Kristaps Priede, Anna Pommere, Ansis Rozentāls, Kristīne Kutepova, Anna Pabērza, Ella Mežule un Madara Kvēpa.

DGR 9180

Lai objektīvi vērtētu jauno mākslinieku sniegumu gan no mežsaimniecības, gan no mākslas viedokļa, konkursa žūrijā piedalījās trīs LVM pārstāvji, kā arī LMA rektors prof. Kristaps Zariņš, asoc. prof. Andris Vītoliņš un glezniecības katedras prof. Aleksejs Naumovs.

Stipendiju konkursu AS “Latvijas valsts meži” rīko pirmo gadu sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Stipendijas mērķis ir veicināt akadēmijas studentu vidū izpratni par mežu kā Latvijas lielāko atjaunojamo resursu, kas nemitīgi aug. Konkursa tēmas “Mežs aug” ietvaros studentu uzdevums ir jaunradi saistīt ar jaunaudzi.

Papildu informācija un stipendiju konkursa nolikums ir pieejams vietnē www.lvm.lv/maksla.

Lasīt vairāk: