04 • 12 • 2017

Sveikti meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs 2017” saņēmēji

zelta ciekurs

Aizvadītajā nedēļā meža nozares pārstāvji pulcējās Vidzemes koncertzālē “Cēsis“, lai suminātu meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs 2017” ieguvējus. Šogad balva pasniegta jau četrpadsmito reizi.

Nominācijā “Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā” zelta čiekuru saņēma AS “Latvijas valsts meži” (LVM) skolu izglītības programmas “Izzini mežu” īstenotāji Līga Abizāre, Anda Sproģe, Kaspars Riže un Tomass Kotovičs. “Izzini mežu” programmas ietvaros jaunas zināšanas par mežu guva teju 20 tūkstoši bērnu un jauniešu visā Latvijā.

Nominācijā “Par inovatīvu uzņēmējdarbību” Jaunsvirlaukas pagasta uzņēmums SIA “Amber Wood” un LVM Mazsilu kokaudzētava saņēma mazo zelta čiekuriņu, turpretim uzņēmums “Rīgas Krēslu fabrika” saņēma lielo zelta čiekuru.

Gada balvu nominācijā “Par mūža ieguldījumu”, kā arī Ministru kabineta Atzinības rakstu, Goda diplomu un krūšu nozīmi “Zelta sēkliņa” saņēma kokrūpnieks Juris Emsiņš, Latvijas valsts mežzinātnes institūta “Silava” ilggadējais darbinieks Jānis Smilga, mežsaimnieks Arnis Vairis Balodis, meža resursu informācijas sistēmu speciālists Jānis Uzulis un mežsaimnieks Dainis Blūmentāls.

Pasākuma laikā tika sveikti arī konkursa “Sakoptākais mežs” laureāti nominācijā “Par ilgtspējīgu apsaimniekošanu”. Lielo zelta čiekuru no trim laureātiem saņēma meža īpašnieks Māris Bērziņš no Cieceres pagasta, taču zelta čiekuriņus saņēma Kārlis Martinsons no Limbažu pagasta un Guntis Vībāns no Zasas pagasta.

Meža nozares gada balva “Zelta čiekurs”, kuras pasniegšanas ceremoniju iedibināja un organizē Zemkopības ministrija sadarbībā ar AS “Latvijas valsts meži”, kā arī citiem nozares uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām, ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem meža nozarē.

“Zelta čiekurs” sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu – nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.

Lasīt vairāk: