21 • 11 • 2017

Rūķu diena Latvijas valsts mežu vēstniecībā

ruku paps un ruku mamma

Ceturtdien, 23. novembrī Rīgā, Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rūķu dienas ietvaros būs sastopami īpaši viesi – rūķi, kas ikdienā mīt un ciemiņus gaida Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē.

Visas dienas garumā paredzētas aktivitātes gan lielākiem, gan mazākiem pasākuma apmeklētājiem, taču no plkst. 15 līdz 18 sildīties pie ugunskura un cienāties ar savu īpašo tēju aicinās pati meža Raganiņa, bet darbīgākos apmeklētājus labprāt sagaidīs Meža vīrs un rūķi – darba pietiks visiem!

Vēstniecībā būs iespējams iegādāties īpašus LVM dabas parka Tērvetē suvenīrus un dāvanu kartes. Tuvojoties svētku laikam, rosināsim domāt par tuvojošos Adventes laiku, kura simbols ir vainags jeb aplis – tas apzīmē mūžību un vienotību, gaismas uzvaru pār tumsu. Apmeklētāji, kuri jau laicīgi vēlas izdaiļot savu mājokli, varēs iegādāties adventes vainagus, LVM kokaudzētavās izaudzētās svētku eglītes un citas saulgriežu rotas.

LVM dabas parks Tērvetē ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām Latvijā. Ar 1200 hektāru teritoriju tā ir plašākā pasaku pasaule Ziemeļeiropā, ar 35 kilometru ikvienam apmeklētājam ērti pieejamu kopējo taku garumu. Parkā var sastapt gan koka skulptūrās atveidotus pasaku un rakstnieces Annas Brigaderes lugu varoņus, gan “dzīvus” pasaku tēlus. Te visa gada garumā vienlaikus var atpūsties un gūt jaunas zināšanas, vides gidu pavadībā dodoties izzinošās ekskursijās.

Latvijas valsts mežu vēstniecība ir vieta, kur uzturēt cilvēka un meža savstarpējo dialogu, kā arī nelielu daļu no meža ienest savās mājās. Tā atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un ir atvērta ik darba dienu no plkst. 9 līdz 18, kā arī sestdienās no 09 līdz 15. Aktuālāko mežā un dārzā uzzini pirmais vēstniecības Facebook lapā: www.facebook.com/LVMVestnieciba.