02 • 11 • 2017

Atklāta mammadaba vēstniecība Bērnu slimnīcā

IMG 5177

Lai vienmuļās dienas slimnīcas telpās padarītu interesantākas, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar VSIA “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” Saulaino dienu bibliotēkas (RCB) telpās ceturtdien, 31. oktobrī atklājusi mammadaba vēstniecību. Tas ir omulīgs atpūtas stūrītis, kurā atrodamas gan dažādas spēles, gan informatīvi un izzinoši materiāli par cilvēkam draudzīgāko vidi – mežu.

Vēstniecības atklāšanā piedalījās ne tikai slimnīcas un bibliotēkas personāls, bet arī Latvijas zināmākais tīro mežu aizstāvis un bērnu draugs Cūkmens. Kopā ar īpašo viesi bērni dziedāja, rotaļājās, kā arī veidoja papīra kolāžas un, protams, nodeva svinīgo meža draugu zvērestu, soloties nekad nemēslot mežā un to par atgādināt arī citiem vienaudžiem.

Nostiprināt zināšanas par to, kāds ir koka ceļš no nelielas sēkliņas līdz iemīļotajai rotaļlietai, palīdzēja kopīgā rotaļa. Izmantojot īpašas kartiņas, bērni kopā ar vecākiem sarindoja tās pareizajā secībā. Kad tas bija veikts, visi kopā lasīja faktus, kas norādīti kartiņas otrā pusē. Īpaši interesanti šķitis tas, ka augstākās priedes Latvijā, kas atrodas Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē ir tikpat augstas, cik māja ar 15 stāviem – 47 metri!

Tomēr šis nebūs vienīgais šāda veida pasākums šogad. Līdz gada beigām mammadaba vēstniecībā plānots organizēt vēl divus informatīvus un izklaidējošus pasākumus gan mazajiem, gan lielajiem vēstniecības apmeklētājiem.

Pacientu sociālās aprūpes un interešu izglītības daļas vadītāja Indra Veismane pacientu un personāla vārdā izteica visdziļāko gandarījumu par teicami organizēto pasākumu bērniem, kurā vienlaikus bija iespēja apgūt jaunas, lietderīgas zināšanas, kā arī atpūsties no medicīnas procedūrām.

LVM jau iepriekš veidojusies veiksmīga sadarbība ar Bērnu slimnīcu. Vēl nesen slimnīcas Vecāku mājā atradās iepriekšējā mammadaba vēstniecība, taču tagad tā pārcelta tuvāk mazajiem pacientiem un atrodas gaišajās, mājīgajās Saulaino dienu bibliotēkas telpās.