08 • 08 • 2017

Azerbaidžānas valdības pārstāvji viesojas Mazsilu kokaudzētavā

AZ delegacija

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kokaudzētava “Mazsili” 17. jūlijā uzņēma viesus no Azerbaidžānas, kas savu apmeklējumu bija ieplānojuši Azerbaidžānas prezidenta vizītes ietvaros. Viesu mērķis bija iepazīties ar Latvijas pieredzi mežsaimniecības attīstībā, kā arī aplūkot jaunākās tehnoloģijas un stādu ražošanas procesu.

Kopā ar struktūrvienības “LVM Sēklas un stādi” direktoru Gunti Grandānu un LVM korporatīvo attiecību viceprezidentu Edvīnu Zakovicu delegācijas pārstāvji devās ekskursijā pa kokaudzētavu, kuru vadīja kokaudzētavas vadītājs Kārlis Strazdiņš. Tika aplūkots kokaudzētavas darbs – process, kura laikā sēklas kļūst par augstvērtīgiem un izturīgiem stādiem.

Īpašu interesi viesi izrādīja par mākslīgās nakts poligonu, kurā stādi, nedaudz paaugušies, tiek pārvietoti uz lauka, kas periodiski tiek nosegts ar tumšu, gaismas necaurlaidīgu materiālu. Šādā veidā jaunie stādi tiek bioloģiski “apmānīti”, kā rezultātā tie aug druknāki un spēcīgāki. Viesi izrādīja interesi par iespēju iegādāties audzētavas piedāvātos bērzu un priežu stādus.

“Latvijas uzņēmējiem jau iepriekš ir bijusi cieša sadarbība ar Azerbaidžānu. Mūs kā atbildīgu uzņēmumu, kurš tirgum piedāvā augstas kvalitātes produktus, ārvalstu viesiem bija ieteikuši pašmāju kūdras ražotāji. Ir patiess prieks, ka mūsu darbinieku ikdienas darbs rada pozitīvu priekšstatu par mūsu uzņēmuma reputāciju,” saka LVM korporatīvo attiecību viceprezidents Edvīns Zakovics.

Vizītes noslēgumā LVM un Azerbaidžānas pārstāvji parakstīja nodomu protokolu, kurā abas puses vienojās par turpmāku savstarpējo sadarbību, kā arī iespējamu līgumu slēgšanu.

Lasīt vairāk: