07 • 08 • 2017

Pīļu medības ir klāt

meza pile tev1

Jau pavisam drīz – 12. augustā Latvijā tiks atklāta ūdensputnu medību sezona. Medniekiem pirms došanās uz medību vietu ieteicams ne tikai atkārtot medību drošības noteikumu prasības un arī painteresēties par konkrētās medību platības tiesisko statusu un ierobežojumiem tās izmantošanai ūdensputnu medībās, bet tie tiek aicināti arī aizpildīt aptaujas anketu.

Jo līdzīgi kā iepriekšējos gadus, Medību saimniecības attīstības fonda (MSAF) finansētā projekta "Ligzdojošo un nomedīto ūdensputnu izpēte" ietvaros arī šogad organizē mednieku aptauju, aicinot tos rūpīgi dokumentēt nomedītos ūdensputnus.

Svarīgi ir iegūt informāciju par nomedītajiem putniem (galvenokārt - pīlēm) - vecuma un dzimuma struktūru, ikgadējām vairošanās sekmēm, spalvmetēju pīļu tēviņu klātbūtni, kā arī mednieku skaita un medību sekmju izmaiņām. Tāpēc mednieki tiek aicināti fiksēt šo un arī papildus informāciju (piem., pazaudētie putni, suņa izmantošana u.c.) visas medību sezonas laikā, arī tajās reizēs, kad medības bijušas nesekmīgas, aizpildot anketu (skat. pievienotajos dokumentos).

Par augustā nomedītajiem putniem aicina ziņot tūlīt pēc mēneša beigām, par pārējiem – pēc medību sezonas noslēguma.

Datus sūtīt elektroniski: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa pastu: Bioloģijas institūts, Miera iela 3, Salaspils. LV-2169. Kontaktpersona Māra Janaus, tālrunis 29593800.

 Anketa "Ligzdojošo un nomedīto putnu izpēte" 

 Anketas aizpildīšanas paraugs