03 • 08 • 2017

AS “Latvijas valsts meži” kļūst par Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas biedru

LATA logo

Šī gada 4. jūlijā Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) valde nolēma uzņemt AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kā asociācijas biedru.

LVM ir viens no inovatīvākajiem un efektīvākajiem meža apsaimniekošanas uzņēmumiem Eiropā, kurš savas saimnieciskās darbības atbalstam plaši izmanto informācijas tehnoloģijas (IT), to skaitā ģeotelpiskās informācijas tehnoloģijas (ĢIT). ĢIT izstrāde uzņēmumā tiek veikta izmantojot iekšējos izstrādes resursus, un izstrādes komanda ir viens no galvenajiem atvērto tehnoloģiju attīstības virzītājiem uzņēmumā. LVM ne tikai integrē atvērtās tehnoloģijas un datus atbilstoši savām biznesa vajadzībām, bet arī ir piedāvā uzņēmuma atvērtos datus un tehnoloģijas jebkuram interesentam, kā arī aktīvi iesaistās atvērto tehnoloģiju un datu politikas veidošanā valstī, teikts LATA paziņojumā, uzņemot LVM.

“Mūsu uzņēmums atbalsta un iesaistās atvērtu tehnoloģiju izstrādē, galvenokārt, ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju jomā. Atvērtas ģeotelpiskās informācijas tehnoloģijas dod labumu gan mežsaimniecības, gan citām Latvijas tautsaimniecības nozarēm. Tās veicina augstas pievienotās vērtības IT produktu un pakalpojumu sniegšanu uzņēmumiem un organizācijām. Iestāšanās asociācijā ļaus LVM aktīvāk atbalstīt un sniegt savu pienesumu atvērtu informācijas tehnoloģiju attīstībai Latvijā, kā arī saņemt LATA atbalstu tehnoloģiju attīstībai uzņēmumā,” saka Māris Kuzmins, LVM biznesa sistēmu risinājumu izpilddirektors.

Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija ir viena no vadošajām informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares asociācijām Latvijā. Tā apvieno organizācijas un privātpersonas, kas atbalsta atvērtas un kvalitatīvas tehnoloģijas, kā arī brīvu un godīgu konkurenci tehnoloģiju izstrādes un piegādes jomā. Pašreiz LATA pievienojušies 92 biedri – 27 juridiskās un 65 fiziskās personas.