15 • 06 • 2017

Brīvdienu ceļvedis saulgriežu ieskandināšanai

lvm saulgriezi 03

Vasaras saulgriežu tuvošanās kļūst arvien jūtamāka! Gaidot burvībām apvīto gada garāko dienu un īsāko nakti, AS “Latvijas valsts meži” aicina brīvdienās doties dabā un iepazīt LVM apsaimniekotos objektus, smelties dabas enerģiju ar pastaigām un dziesmām, kā arī izzināt tās noslēpumus un gūt jaunas iemaņas radošajās darbnīcās.

lvm saulgriezi 06

Zāļu diena mežā LVM dabas parkā Tērvetē

LVM dabas parkā Tērvetē, virmojot pļavas ziedu un meža smaržām, 17. jūnijā norisināsies saulgriežu ielīgošana – Zāļu diena mežā.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 dabas parka viesiem sarūpētas dažādas izklaidējošas un izzinošas aktivitātes: Rūķu sētas iemītnieki, kopā ar īpašo viesi – Mētru rūķi – stāstīs par noslēpumainajām meža zālēm (papardi, grīsli, dažādām mētrām un citiem meža augiem), kā arī rādīs dabas rotu izgatavošanas paņēmienus, bet pie koka skulptūras Ķēkšas notiks zāļu vainagu vīšana, iesienot tajos labas veselības, veiksmes un laimes vēlējumus.

Plkst. 15.00 pasākuma kulminācijā apmeklētāji aicināti vērot Rūdolfa Blaumaņa izrādi “Trīnes grēki” Tērvetes novada Kultūras nama amatierteātra “Trīne” izpildījumā, režisore Dzintra Zimaiša.

Sīkāka informācija par ieejas biļešu cenām: mammadaba.lv/tervetes-dabas-parks.

lvm saulgriezi 05

Svētku lustes Tērvetes tauriņu mājā

No 16. līdz 18. jūnijam Tērvetes tauriņu tropu mājā interesentus gaidīs Zilo morfīdu festivāls, kurā būs jūtama patiesi maģiska, saulgriežu burvībai atbilstoša atmosfēra. Festivālā apskatāmi vairāk nekā 100 krāšņie un iespaidīgie Zilo morfīdu tauriņi, kuru spārnu izvērsums sasniedz pat 15 centimetrus, kā arī 200-300 citu sugu tauriņi.

Sīkāka informācija par ieejas biļešu cenām: tervetestaurini.lv.

lvm saulgriezi 01

Dabas spēka rituāli LVM Pokaiņu mežā

Jau izsenis saulgriežos cilvēki pulcējušies dabas spēka vietās, lai smeltos prieku un pozitīvu enerģiju. Brīnumaino nostāstu apvītais LVM Pokaiņu mežs vasaras saulgriežus ieskandinās 17. jūnijā plkst. 12.00.

Pasākuma laikā apmeklētājus, lasot Jāņu zāles un Mežamātes vadībā dodoties LVM Pokaiņu meža takās, ar svētku dziesmām iepriecinās folkloras kopa Svitene. Īpaši veidotajā akmens krāvumā jeb Zikurātā norisināsies Ziedu rituāls, savukārt Ozolkalna laukumā svētku viesus, dziesmu, rotaļu un deju pavadībā, gaidīs uz ugunskura gatavots, gards svētku mielasts un Pokaiņu meža īpašā tēja.

Dalība pasākumā ar LVM Pokaiņu meža ieejas biļetēm: 2.00 EUR pieaugušajiem; 1.70 EUR pensionāriem, studentiem un skolēniem; pirmsskolas vecuma bērniem – ieeja bezmaksas.

lvm saulgriezi 04

Saulgriežu sajūtu darbnīca LVM Jaunmoku pilī

18. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 16.00 LVM Jaunmoku pils aicina uz vasaras saulgriežu sajūtu darbnīcu. Tā sāksies ar vainagu vīšanas apmācībām, kur interesenti iemācīsies vīt dažādu veidu vainagus no ziediem, zālēm, pievienojot arī kādu skaistu lapu un rezultātā radot gan ko ierasti tradicionālu, gan mazliet pat ekstravagantu. Materiāli vainagu vīšanai būs sagatavoti un pieejami pļavā pie pils, tomēr, ja ir vēlme vainagā ievīt kādu īpašu augu, to droši var ņemt līdzi.

Savukārt tie, kuri vēlas ne vien radoši darboties, bet arī iepazīt dažādus ārstniecības augus plkst. 14.00 varēs doties izzinošā pastaigā pils parkā.

Dalības maksa pasākumā:

  • vainagu vīšanas apmācība – 3 EUR personai;
  • zāļu tēju pastaiga – 2,50 EUR pieaugušajiem, 1,50 EUR bērniem un pensionāriem;
  • vainagu vīšanas apmācība un zāļu tēju pastaiga – 5 EUR pieaugušajiem, 4 EUR bērniem un pensionāriem.

Par Mammadaba apskates objektiem vairāk lasiet mājaslapā www.mammadaba.lv.