23 • 05 • 2017

"Atvērtās dienas laukos" - no siera siešanas līdz laivošanai

atvertas dienas laukos lvm 01

27. un 28. maijā, aicinot pamest pilsētas burzmu un doties iepazīt lauku dzīves burvību kādā no 180 lauku tūrisma saimniecībām Latvijā un Lietuvā, norisināsies AS “Latvijas valsts meži” atbalstītā akcija “Atvērtās dienas laukos”, kuru  organizē Latvijas lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Lietuvas tūrisma asociāciju "Atostogos kaime".

Akcijas ietvaros apmeklētājiem būs iespējams izmēģināt dažādas aktivitātes – doties izbraucienos ar traktoriem, laivām vai SUP dēļiem, ielūkoties podnieka un kalēja darbnīcās, doties izjādē ar zirgiem un iepazīties ar citiem saimniecībās mītošajiem dzīvniekiem, degustēt gan Latvijas, gan dienvidu kaimiņu – lietuviešu lauku labumus, kā arī izmēģināt paša spēkiem izcept Lietuvas tradicionālo saldo ēdienu – šakoti.

Lai viesošanās saimniecībās būtu īpaši patīkama, akcijas rīkotāji aicina apmeklētājus savu vizīti saimniecībās pieteikt jau iepriekš. Ieteicams parūpēties par ceļošanai un lauku videi piemērotu apģērbu un apaviem. Savukārt, lai varētu iegādāties saimniecībās gatavoto produkciju, vēlams nodrošināties ar skaidru naudu, jo ne visur varēs norēķināties ar bankas karti.

Paralēli lauku saimniecību apskatei ikviens interesents aicināts iemūžināt dabas skaistumu arī kādā no Mammadaba populārākajiem atpūtas objektiem. Par tiem un vairāk nekā 400 citām atpūtas vietām visā Latvijā var lasīt www.mammadaba.lv.

Plašāka informācija par akciju pieejama www.celotajs.lv/atvertasdienas.