09 • 05 • 2017

“Atlaid mammu!” aicina lūkoties pēc lielā loma

atlaid mammu lvm 01

No 1. maija līdz 30. novembrim plēsīgo zivju spiningošanas entuziasti aicināti piedalīties konkursā “Atlaid mammu!”, kas norisināsies AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos ezeros – Kaņiera ezerā, Lielauces ezerā, Gulbju ezerā un Tērvetes ūdenskrātuvē.

Lai piedalītos konkursā un pievienotos Goda Makšķernieku kopienai,  pirms došanās ķert plēsīgās zivis LVM apsaimniekoto ezeru laivu bāzes pārzinim jāvaicā pēc LVM zivju mērāmās siles un jāiepazīstas ar Goda Makšķernieka ieteikumiem – tie aprakstīti uz katras zivju siles un konkursa nolikumā.

Iegūtais loms jānomēra mērāmajā silē, novietojot to ar purngalu uz „0” atzīmes, jānofotografē un jāatlaiž, pēc iespējas nofilmējot atlaišanas procedūru. Pēc tam fotogrāfijas un videomateriāli jāiesniedz, aizpildot konkursa pieteikuma anketu.

Konkursa rīkotāji aicina pievērst uzmanību pieteikuma fotoattēlu estētiskajām īpašībām - parūpēties, lai zivju sile būtu tīra no ūdenszālēm, dubļiem, asinīm un noķertais loms tajā izskatītos cienīgi. Ja ir vēlme, blakus zivij var novietot veiksmīgo mānekli tā, lai tas būtu redzams attēlā.

Par pareizi noformētu un iesniegtu noķertās un atlaistās zivs pieteikumu makšķernieks saņem „Atlaid Mammu!” Goda Makšķernieka nozīmi.

atlaid mammu lvm

Katru mēnesi LVM un konkursa “Atlaid mammu!” atbalstītāji apbalvos trīs garāko līdaku un divu garāko asaru iesniegtos pieteikumus no visiem LVM ezeriem kopā. Savukārt konkursa noslēgumā šajās nominācijās tiks apbalvoti visas sezonas labāko rezultātu guvēji.

Šogad konkursu „Atlaid mammu!” atbalsta: Salmo, Lucky John, Norfin, eBoat.lv, Rapala un Anglers Studio.

Aktuālā informācija par konkursa norisi pieejama Mammadaba mājaslapā “Atlaid mammu” sadaļā.

  Konkursa nolikums