05 • 04 • 2017

LVM būves saņem godalgas skatē “Gada labākā būve Latvijā 2016”

lvm gada buve latvija 03

Noslēgusies Latvijas Būvnieku asociācijas un Latvijas Būvinženieru savienības sadarbībā ar 13 būvniecības nozares lielajām profesionālajām organizācijām organizētā valsts mēroga skate “Gada labākā būve Latvijā 2016”. Gada lielo balvu saņēma divas būves – AS “Latvijas valsts meži” klientu centra ēka Dundagā un bērnudārza un skolas “Exupéry International School” ēka Piņķos. Savukārt nominācijā “Inženierbūve” trešo vietu ieguva LVM atjaunotais Menčupītes tilts Kocēnu novadā.

LVM būves – gan Ziemeļkurzemes reģiona klientu centrs Dundagā, gan Menčupītes koka tilts – izceļas ar videi draudzīgu un inovatīvu risinājumu pielietošanu. Klientu centra ēkas konstrukcijas veidotas no eksponēta līmēta koka, siltinājums no koksnes šķiedras, sienu, griestu un grīdu apdares – veidotas no koksnes materiāliem. Savukārt Menčupītes tilta pārbūvē saglabātas vēsturiskās vērtības, turklāt tas ir pirmais autosatiksmei paredzētais saspriegtas līmētas koka konstrukcijas tilts Latvijā, kura būvniecībā izmantoti divi dabiskas izcelsmes būvmateriāli – akmens un koks.

lvm gada buve latvija 01

“Vislielākā atzinība jāsaka būvniekam “Selva Būve” un projektētājam SIA “5. iela”, kuru izcilais sniegums palīdzēja īstenot šo aicinājumu visai sabiedrībai – ēku būvniecībā izmantot koku – dzīvu, drošu un dabīgu būvmateriālu. Latvieši izsenis pratuši tikt pie kokmateriāliem, un te tas ir lieliski likts lietā. Ar Dundagas koka ēkas realizāciju guvām kārtējo apliecinājumu, ka Latvija var!” ar gandarījumu stāsta LVM Nekustamo īpašumu pārvaldes vadītājs Valdis Kalns.

Valsts mēroga skate “Gada būve Latvijā” notiek jau 19. reizi. To organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība. Iesniegtos objektus piecās kategorijās – “Publiskā jaunbūve”, “Pārbūve”, “Restaurācija”, “Ainava” – vērtēja 30 žūrijas komisijas locekļi, tai skaitā būvniecības nevalstisko organizāciju praktiķi un būvniecības nozares mācībspēki.

Lasīt vairāk: