09 • 03 • 2017

Sagaidām pavasari ar jauno žurnālu “Kusties un baudi”

md m

Šogad ziema un pavasaris spēlējas tik neparedzami, ka vienā mirklī jābūt gataviem baudīt sniega priekus uz kalna, bet jau nākamajā – ļauties nesteidzīgai pastaigai un pirmo sniegpulkstenīšu smaržai siltajos pavasara saules staros. Jaunais mammadaba žurnāls “Kusties un baudi” aicina ne mirkli nesēdēt mājās, bet doties dabā, baudot un piedzīvojot tās skaistumu un ļauties spraigā pavasara iznācienam.

Jau pavisam drīz Latvijas upēs un ezeros viss mutuļos, zivis ar asti šķels ūdens virsmu, un putnu balsis reibinās. Ejot pa meža taku, nevar nesmaidīt, raugoties tauriņu dejās, zilajās vijolītēs vai reibinošajos vaivariņu ziedos, bet ozolu un liepu pumpuru plīšanu var gluži vai sadzirdēt. Lielāku baudījumu iespējams gūt, dodoties dabas atklāšanas ceļojumā velosipēda mugurā, un ja vēl tā ceļš ved gar jūru un zvejniekciemos kūpināto zivju aromātu – pusdienas pēc aktīvām kustībām svaigā gaisā garantētas! Tik pat drošs ir arī pasaku valstības valdzinājums LVM Tērvetes dabas parkā, kur vienuviet aktīvi kustēties un baudīt priežu meža burvību var visu paaudžu pārstāvji. Turklāt šķetināt leģendas un izstaigāt dabas takas brīnumskaistu ainavu ielenkumā iespējams Augstrozes pilskalnā.

Pavasarī, kad zeme atkususi no sala, tā vien gribas atlocīt piedurknes, lai iekoptu piemājas dobi vai rotātu loga palodzi. LVM Kalsnavas arborētuma dendroloģe iepazīstina ar labāko izvēli dārzam šajā pavasarī. Savukārt LVM vides gide kā zinošs Meža mātes aptiekārs sniedz padomus veselīgam dzīvesveidam un stāsta par dabas sniegto velšu ārstnieciskajām īpašībām, bet dižkoku un akmens pētnieks Guntis Eniņš mudina lasītājus ne tikai atklāt un baudīt, bet arī rūpēties par dabas skaistumu.

 

AS “Latvijas valsts meži” jau devīto gadu izdod mammadaba žurnālus, kuros tiek stāstīts par ievērojamākajiem LVM apsaimniekotajiem atpūtas objektiem, dabas takām, purva laipām, torņiem, alām, ezeriem, kokiem u. c. atradumiem mežā.

Lasi un iedvesmojies!