23 • 02 • 2017

Bioloģijas skolotāja no Vecumniekiem saņem “Ekselences balvu”

ekselent

Skolotāju nenovērtējamais ikdienas darbs jauniešu izglītošanā, aizraujošā veidā mudinot izzināt un tiekties pēc jauniem atklājumiem un augstiem rezultātiem eksaktajās zinībās un ekonomikā, ir pelnījis ne vien pateicības un atzinības vārdus, bet arī “Ekselences balvu”. Aicinot apgūt mācību priekšmetu un meža apsaimniekošanas zinības dabā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sumina atraktīvāko Latvijas bioloģijas skolotāju, “Ekselences balva” ieguvēju – Vecumnieku vidusskolas bioloģijas skolotāju Andu Kuzmu.

Ar savu profesionālo meistarību “Ekselences balva” finālā 22. februārī dalījās labākie no labākiem 25 Latvijas skolotājiem, vadot mācību paraugstundas Mārupes vidusskolas skolēniem.

“Man ļoti patiktu šāda veida stundas. Tās bija nedaudz citādākas nekā citas, bija oriģinālas, ar citu pieeju tēmas apgūšanai. Tas man šķita ļoti aizraujoši un interesanti,” vērtē 8. klases skolnieks Kristians Daniels Krievkalns.

Ekselentāko skolotāju apbalvošanas ceremonijā dalībniekus sveica Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un LU rektors Indriķis Muižnieks un balvas mecenāti, kuri laureātiem pasniedza balvas.

“Ekselences balvai nominētie pedagogi ir spilgts apliecinājums, ka ar radošu un mūsdienīgu pieeju ir iespējams uzlabot skolēnu sekmes dabaszinībās. Izšķiroša ir daudzveidīgu mācību metožu un jaunāko informācijas tehnoloģiju sniegto priekšrocību izmantošana mācību darbā,” svinīgajā balvas pasniegšanas ceremonijā uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

“Ekselences balva” jau sesto gadu tiek piešķirta par skolotāja darbu klasē, nevis skolēnu rezultātiem eksāmenos un olimpiādēs. Kandidātus šai balvai izvirza skolotāju esošie un bijušie skolēni, kolēģi, skolas vadība, kā arī citi interesenti.

32930721091 7a7737e6dc z

Attēls: Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

LVM augstu vērtē skolotāju darbu, tāpēc ik gadu rīko pedagogu profesionālās pilnveides kursus, kuru laikā uzņēmuma eksperti dalās savā pieredzē un stāsta par mežā notiekošajiem procesiem, ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, kas tiek veikta LVM apsaimniekotajā teritorijā, un piedāvā idejas mācībām ārpus skolas telpām – dabā. Tehnoloģijas, savstarpējā sadarbība, patstāvīga likumsakarību izpratne – iespējams tās ir vērtības, kas mudina vairums jauniešus aktīvi darboties un sasniegt augstākus sasniegumus. LVM īstenotās starptautiskās vides izglītības programmas “Izzini mežu” ietvaros skolēni aicināti radīt video stāstus mācību spēlei dabā Meža olimpiādes konkursā, bet vidusskolēniem ir piedāvāta iespēja radīt izzinošus reklāmas plakātus stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola”.

Turklāt ikviens interesents aicināts piedalīties arī LVM Meža dienu pasākumos. Šogad ir vēl nebijusi iespēja piedalīties Meža ekspedīcijā, kuras laikā skolēni dodas izzinošās meža ekskursijās kopā ar LVM ekspertiem, apmeklējot izglītojošas darba stacijas.

Lasīt vairāk: