22 • 02 • 2017

Noskaidroti LVM Meža olimpiādes finālisti

rokas

Ir noslēgusies LVM Meža olimpiādes konkursa otrā kārta, kurā noskaidrotas tās 10 komandas, kuras 27. aprīlī tiksies LVM Meža olimpiādes finālā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē un sacentīsies par galveno balvu – dabas ekspedīciju Austrijā.

Aizvadītā gada rudenī skolēni tika aicināti radīt izglītojošu spēli svaigā gaisā, ārpus ierastajām skolas telpām, veidojot īsu reklāmas video. No 15 komandu darbiem, kas tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai, žūrijas pārstāvji izvēlējās savus favorītus, bet skatītāji un atbalstītāji tika aicināti balsot par sev tīkamākajiem spēļu reklāmas video stāstiem “Izzini mežu, Latvija” Facebook lapā un Youtube kanālā. Žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējums noteica LVM Meža olimpiādes finālistus.

Neliels ieskats finālistu darbos:

  • Visvairāk skatītāju balsojumus saņēma Carnikavas pamatskolas 7. klases komandas spēle “KuKū Carnikavā”, kurā spēlētāji ir aicināti baudīt sacensību garu un, izmantojot formulu: stratēģija+saliedētība+prāts+spēks+ātrums, veiksmīgi pārvarēt spēles uzdevumus četrās darba stacijās – Gaiss, Ūdens, Uguns, Zeme.
  • Nīkrāces pamatskolas 7. un 9. klašu komanda “Domājošie ķekatnieki” savā spēlē “Mini ķekatnieki” aicina ne vien domāt un krāt zināšanas par meža apsaimniekošanas un kopšanas nepieciešamību, bet arī māca būt izveicīgiem un domāt ik mirkli, kur kāju spert, ja arī nav jāstaigā uz koka bluķiem – “ķekatām”.
  • Savukārt otra Nīkrāces pamatskolas komanda “Meža gudrinieki”, kas kļuvusi par otru populārāko spēli skatītāju balsojumā, aicina spēlēt spēli “Trāpīgā, izzinošā ripa”, ievērojot spēles moto: “Vingrini roku, asini prātu un esi vesels!” 8. klases skolēni ir pārliecināti, ka veselība, atpūta un  zināšanas iet roku rokā.
  • Arī Siguldas 1. pamatskolas 8. klases komanda “S!guldieši” ir par sportiskām aktivitātēm, liekot Mežsarga un Nūkotāja komandai sacensties savā starpā, meklējot orientēšanās kontrolpunktus spēlē “Meža cikls. Orientēšanās”.
  • Savukārt Krāslavas pamatskolas “Zīļotāji” aicina spēlēt “Zīļošanu”, jo kā paši dalībnieki teic savā spēles video reklāmā – “Kam zīle, tas laimīgs!”.
  • Aizkraukles novada vidusskolas komanda “Cietie rieksti” aicina orientēties apvidū pēc plāna, pārbaudīt esošās zināšanas par mežu, un pilnveidot tās spēlē “Meža kvests”.
  • Aizputes vidusskolas komanda “Vides pulciņš” aicina sacensties meža gudrībās spēlē “Zaķi pret Lapsām”.
  • Slokas pamatskolas komanda “Mežači” iestājas par aktīvu meža izziņas procesu spēlē ”Mežķegļi”.
  • Jelgavas 2. pamatskolas 8. klases komanda “Mežinieki” aicina spēlēt spēli “Zirnekļa tīkls” un nostiprināt matemātikas zināšanas un orientēšanas prasmes.
  • Tukuma novada Irlavas vidusskolas 7. un 8. klašu komanda “Meža skudras” aicina būt čakliem zinību krājējiem un veikliem, pat staigājot uz koka ripām spēlē “Meža bagātības”.

meza olimpiade

LVM Meža olimpiādes mērķis ir popularizēt Latvijas skolās radošu un veselīgu mācīšanos svaigā gaisā, kā arī veicināt jauniešu izpratni pat Latvijas lielāko atjaunojamo resursu – mežu. LVM Meža olimpiādes mērķis ir popularizēt Latvijas skolās radošu un veselīgu mācīšanos svaigā gaisā, kā arī veicināt jauniešu izpratni pat Latvijas lielāko atjaunojamo resursu – mežu. Šogad pirmo reizi tika rīkots konkurss, kurā 7. līdz 9. klašu skolēniem bija jārada āra mācību spēle par mežu un jāizspēlē tās gaita kopā ar klasesbiedriem brīvā dabā, izmantojot dabas materiālus. Konkursa dalībniekiem biaj jāapraksta spēles gaita un jārada minūti garš spēles reklāmas rullītis, kurā redzama spēles gaita.

Lasīt vairāk: