01 • 02 • 2017

Sākusies balsošana par labāko āra mācību spēli

IMG 9102

Līdz 21. februārim ikviens interesents aicināts balsot par savu favorītu LVM Meža olimpiādes konkursā, izvēloties interesantāko ārā mācību spēli, ko radījuši 7. līdz 9. klašu skolēni no visām Latvijas skolām. Balsojuma rezultātā tiks noteiktas tās 10 komandas, kuras iekļūs finālā un cīnīsies par galveno balvu – ārzemju dabas ekspedīciju.

Aizvadītā gada rudenī (novembrī) skolēni tika aicināti radīt izglītojošu spēli svaigā gaisā, ārpus ierastajām skolas telpām, veidojot īsu reklāmas video. LVM īstenotās starptautiskās vides izglītības programmas “Izzini mežu” skolu koordinatore Anda Sproģe norāda, ka šogad LVM Meža olimpiāde piedāvā jaunu un atraktīvu veidu, kā jauniešus ieinteresēt par vides izglītību un aicināt vairāk laika pavadīt laukā, svaigā gaisā.

No iesniegtajiem āra mācību spēļu reklāmas video, žūrijas pārstāvji no AS “Latvijas valsts meži”, Zemkopības ministrijas, Valsts izglītības satura centra un Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” izvēlējās 15 darbus, kas atbilda nolikuma un vides izglītības prasībām. Nu atlicis noteikt tās 10 komandas, kuras aprīlī tiksies lielajā finālā LVM dabas parkā Tērvetē un cīnīsies par galveno balvu. Balso par savu favorītu “Facebook” lapā “Izzini mežu, Latvija”, gan Youtube kanālā.

Savos iesniegtajos spēļu video stāstos skolēni spēlēja radīto spēli, izmantojot dabas materiālus, piemēram, lapas, zīles, čiekurus, koka bluķus un citus. Vairāku darbu autori aicināja doties mežā, lai orientētos, bet citi – pētīt meža dzīvnieku atstātās pēdas. Savukārt dažu spēļu pamatā bija bezrūpīgs prieks un aicinājums brīvi izskrieties starp Latvijā augošu koku stumbriem, meklējot spēļu dalībniekus vai veicot citu uzdevumu, bet citu spēļu mērķis bija noskaidrot uzvarētāju, liekot lietā savas zināšanas par dabā notiekošajiem procesiem, meža apsaimniekošanas ciklu un citām tēmām.

Nu sava izvēle jāizdara balsotājiem!

LVM Meža olimpiādi organizē AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, tās mērķis ir popularizēt Latvijas skolās radošu un veselīgu mācīšanos ārpus telpām – dabā, kā arī veicināt jauniešu izpratni par Latvijas lielāko atjaunojamo resursu – mežu.