22 • 11 • 2016

Svētku noskaņa no dabas

IMG 9562

Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā AS “Latvijas valsts meži” klientu centrā Vaiņodes ielā 1, Rīgā durvis vēris “LVM Sēklas un stādi” sarūpētais svētku sajūtu un smaržu eko veikals “Meža lāde”. Tajā atrodami no sēklām un čiekuriem darināti, no skujām pīti un podiņos audzēti Ziemassvētku brīnumi, ko lolojušas Smiltenes, Strenču, Valmieras, Jelgavas, Kalsnavas kokaudzētavu un Kalsnavas arborētuma rūķu čaklās rokas, lai pildītu dāvanu maisus un radītu svētku noskaņu ikvienā mājā, ļaujot baudīt arī svaigo meža smaržu.  

“Savā ikdienā vēlamies tuvoties dabai, arvien vairāk laika veltot atpūtai dabā, kā arī izvēloties videi draudzīgus un ekoloģiskus materiālus. Tieši šādi darinājumi – no dabas nākuši, gādīgu roku aprūpēti un darināti – atrodami mūsu veikalā. Personīgi un no sirds!”, šī gada veikala klāstu raksturo “LVM Sēklas un stādi” direktora vietniece pārdošanas jautājumos Irēna Aleksejuka.

Mākslinieces no Smiltenes, Valmieras un Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētuma radījušas dažnedažādus un neatkārtojamus dekorus, kā piemēram, čiekuru podiņu, kurā glabāt noderīgas un pat gardas lietas vai arī Kalsnavas kokaudzētavā pītos zaļos skuju Adventes vainadziņus. Katrs darinājums ir neatkārtojams, divus vienādus neatrast!

“Meža lādē” savu vietu atradušas arī tradicionālas un praktiskas svētku rotas, kas nu ieguvušas netradicionālu un īpašu veidolu, kā piemēram, Adventes vainagi no garzvīņu baltegles skujām vai cieši sapītiem lielākiem un mazākiem čiekuriem, rūķu čiekuri eglītes dekorēšanai, kā arī smilgu puzuri, kas nākuši no Strenčiem.  

IMG 9554

Veikala piedāvājums aug ar katru dienu, piedāvājot interesentiem arvien interesantākas lietas plašākā izvēlē. Pieejamas arī pērn tik iecienītās eglītes podiņos, kas augušas “LVM Sēklas un stādi” kokaudzētavās – neliela piramīda, eglīte ar savdabīgu skraju vainagu, kurā būs daudz vietas rotājumiem vai eglīte ar blīvu vainagu, kurā kārt smalkākas rotas. Pēc pārstādīšanas dārzā tās var augt līdz 0,5 metriem vai sasniegt pat 15 metru augstumu – viss atkarīgs no vēlmēm un saimnieka rūpēm par kociņu.

IMG 0073 copy

Veikals līdz 30. decembrim atvērts darba dienās no pulksten 9 līdz 18. Veikala klientiem iebraukšana stāvlaukumā bez maksas, paņemot caurbraukšanas žetonu vienai stundai.

Dabas draugu veikala svētku rotājumu klāsts atrodams arī Jelgavas kokaudzētavā, kur pieejama arī plaša eglīšu podiņā izvēle ikvienām mājām – dažādas šķirnes un izmēri.

Lasīt vairāk: