17 • 11 • 2016

Sirdscilvēkus Latvijai!

noskana

18. novembris Latvijai ir īpašs – pirms 98 gadiem šajā dienā tika pasludināta Latvijas valsts. Ikviens iedzīvotājs un pilsētas viesis aicināts baudīt svētkiem veltīto programmu visā Latvijā, kā arī rast gaismu un siltumu gaismas festivālā “Staro Rīga”, tostarp pie Ministru kabineta piedalīties interaktīvā vēstures spēlē, kļūstot par valsts vēstures daļu. Kopā ar ģimeni un tuviniekiem aicinām baudīt un novērtēt arī mūsu dabas skaistumu, dodoties to iepazīt kopā ar jauno mammadaba žurnālu “Ripo dabā”.

Valsts – tie ir iedzīvotāji. Uz Ministru kabineta ēkas Rīgā, Brīvības ielā 36 būs redzami īsi video stāsti par ievērojamām personībām Latvijas valsts 100 gados. Video papildina grafikas, kas aicina ikvienu piedalīties spēlē un, atminot vēsturi, simboliski pašiem kļūt par valsts vēstures daļu. Atbildot uz vienkāršiem jautājumiem, ikvienam ir iespējams tikt projicētam uz Ministru kabineta sienas interaktīvajā projekcijā “Atmini vēsturi – kļūsti par vēsturi!”.

Cilvēks veido vēsturi, tagadni un nākotni. Tāpēc arī AS “Latvijas valsts meži” jau 17 gadus atbildīgi saimnieko uzticētajā valsts īpašumā, krājot un pilnveidojot sentēvu mantotās zināšanas par prasmīgu, pastāvīgu un tālejošu mežu apsaimniekošanu, nododot šis zināšanas arī bērniem, kuri nākotnē novērtēs rūpes un nepieciešamību atbildīgi saimniekot, audzējot Latvijas “zaļo” bagātību. Reiz stādīts no mazas sēklas, bet, pateicoties cilvēka zināšanām un gādīgajām rokām, prasmīgi kopts, mežs vēl ilgi turpinās savu dzīvi.

Novembrī nācis klājā arī jaunais mammadaba žurnāls, kas šoreiz savu lasītāju aicināta ne vien tvert mieru un iedvesmu Latvijas valsts mežos, apmeklējot kādu no vairāk nekā 300 labiekārtotajām atpūtas vietām visā Latvijā, baudīt dabas skaistumu un meža veltes, bet arī doties aizraujošā braucienā pa mūsu skaisto dzimteni, izvēloties kādu no īpaši sagatavotiem maršrutiem Vidzemes, Latgales un Kurzemes pusē. Taisnība arī Latvijas jaunatklājējam Paulam Timrotam, kurš norāda, ka labākais atpūtas veids ir saruna ar cilvēku.

 

 Lasīt vairāk: