08 • 11 • 2016

Sumināti konkursa “Mūsu mazais pārgājiens” laureāti

mazais pargajiens

Konkursa “Mūsu mazais pārgājiens”, ko Zemkopības ministrija (ZM) organizē sadarbībā ar AS “Latvijas valsts meži” un biedrību “Zaļās mājas”, aizrautīgākos dalībniekus sumināja noslēguma pasākumā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Konkursa 10. jubilejas gadā dalībnieki tika aicināti novērtēt koksnes labās īpašības un plašās izmantošanas iespējas.

Uz laureātu sveikšanas ceremoniju pasakām un stāstiem apvītajā mežā ieradās gandrīz 200 Latvijas izglītības iestāžu skolēni no Latvijas pilsētām un novadiem. Sanākušos sveica žūrijas komisijas priekšsēdētājs, rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, ZM Meža departamenta direktors Arvīds Ozols un Latvijas Koksnes Ķīmijas institūta pārstāvis Uldis Grīnfelds, atzīmējot dalībnieku neatlaidību un zinātkāri.

hanbergs

Kad godalgotās vietas tika sadalītas, visi konkursanti devās pārbaudīt savas praktiskās un teorētiskās zināšanas pie brīnumainā meža iemītniekiem – Sila raganiņas, Rūķu saimes, spriganā Zaķa un citiem –, kas bija sagādājuši erudītus pārbaudījumus par koksni kā ilgtspējīgu dabas resursu.

Ik gadu konkursā piedalās Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, kā arī interešu izglītības pulciņi un mazpulki. Šī gada konkursa uzdevums bija veikt izpēti par koka daudzpusīgajām izmantošanas iespējām Latvijā un pasaulē, atbilstoši konkursa sauklim – “Koks ir visur!”

Konkursam tika iesūtīti 140 kolektīvu darbi: 1.–4. klašu grupā par balvām sacentās 42 darbi, 5.–9. klašu grupā tika iesniegti 38 darbi, 10.–12. klašu un profesionālo izglītības iestāžu grupā par uzvaru cīnījās 9 darbi, bet interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā konkursā tik iesniegts 51 darbs. Darbus vērtēja komisijas priekšsēdētājs Ēriks Hānbergs, Valsts izglītības satura centra vecākā referente Natālija Buile, ZM Meža departamenta pārstāve Māra Mīkule un Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektora asistente Ieva Erele.

Lasīt vairāk: