05 • 10 • 2016

Šķirot un nemēslot “Tīrai Latvijai!”

Cukmens par tiru Latviju

Ar aicinājumu būt atbildīgiem pret mežu un izglītot sabiedrību par tīra meža nozīmi, arī šogad AS “Latvijas valsts meži” atbalsta “Zaļā josta” un Valsts izglītības satura centra rīkoto makulatūras vākšanas konkursu Latvijas izglītības iestādēm “Tīrai Latvijai!”. Konkursa gaitā skolēniem ir iespēja ne tikai sacensties par vērtīgām balvām, bet arī iemācīties, kā ar vienkāršām ikdienas darbībām ikviens spēj dot būtisku ieguldījumu apkārtējās vides uzlabošanā un pasargāšanā no bīstamo atkritumu piesārņojuma, kā pareizi sašķiroti un nodoti atkritumi, var kļūst par otrreizējām izejvielām jaunu produktu izgatavošanā, samazinot atkritumu daudzumu arī mežā.

Jau trīspadsmito gadu pēc kārtas konkurss pulcē simtiem izglītības iestāžu un tūkstošiem bērnu, lai pievērstu viņu uzmanību makulatūras šķirošanas nepieciešamībai un nozīmei ikdienas dzīvē. 2016./2017. mācību gadā makulatūras vākšanas konkursam “Tīrai Latvijai!” aicinātas pieteikties vispārējās, profesionālās un pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī interešu izglītības iestādes.

Visa konkursa ietvaros savāktā makulatūra un baterijas tiks nogādāti pārstrādē, piešķirot tām pievienoto vērtību un atgriežot atkārtotā apritē. Konkursa rezultāti, savāktie otrreizējo izejvielu apjomi, kā arī uzvarētāji tiks paziņoti 2017. gada maijā.

Informāciju par pieteikšanos un konkursa norisi skatīt www.mammadaba.lv.

TL ZJ 2017

Viens no LVM stratēģiskajiem mērķiem ir veidot sabiedrības saudzīgu attieksmi pret vidi, tāpēc uzņēmums ik gadu organizē un iesaistās daudzos vides izglītības projektos, uzrunājot Latvijas sabiedrību, sākot ar mazākajiem pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un skolēniem, līdz pat pedagogiem un vecākiem. LVM kopā ar Cūkmenu dažādās vides izglītības aktivitātēs mudina iedzīvotājus saudzēt Latvijas mežus, šķirot atkritumus un nemēslot mežā, rosina bērnos atbildību pret vidi, veicina videi draudzīgu domāšanu un vairo izpratni par vērtīgo un lieko dabā – jo šodienas nieks rīt var būt liels kaitnieks!

Konkursa dalībnieki aicināti iesaistīties ne vien šajā konkursā, šķirojot atkritumus, bet arī LVM jaunajā ekoprogrammā bērnudārziem „Cūkmena detektīvi”, Meža olimpiādē starptautiskās vides izglītības programmas „Izzini mežu” (Learning about Forest) ietvaros, Mammadaba meistarklasē un citur.

Lasīt vairāk: