23 • 09 • 2016

“Olimpiskā diena 2016”– prieks par kustību

IMG 82251111

“Aktīvi kustēties un baudīt svaigo gaisu dabā, gūstot gandarījumu par paveikto,” – aicina 1984. gada Ziemas olimpisko spēļu medaļnieks Zintis Ekmanis, kurš Olimpiskās dienas rītā bija ieradies AS “Latvijas valsts meži” centrālajā birojā, lai sniegtu padomos veselīgam dzīvesveidam un uzmundrinātu LVM darbiniekus rīta vingrošanā.

LVM darbiniekus olimpiskai vingrošanai iedrošināja volejboliste, fitnesa trenere Ance Auziņa, rādot piemēru un pareizās kustības, lai “pamodinātu” ikvienu ķermeņa daļu.

LVM grāmatvede Guna Fonaberga dalās iespaidos: “Olimpiskās dienas rīta vingrošanā piedalījos pirmo reizi. Kopīga izkustēšanās vijas ar prieku satikt kolēģus un pieredzējušus sportistus. Iesildīšanās un jautrā dziesma sporta ritmos patīkami uzmundrināja, dodot spēku tikpat aktīvi pavadīt visu atlikušo darba dienu. Noķēru arī Zinta Ekmaņa mesto cepurīti, dubults prieks! Šī gada tēma “Padod bumbu” ir aktuāla man pašai – izmantoju iespēju un kopā ar kolēģiem darba dienas vakaros spēlēju volejbolu. Atbalstu aktīvu dzīvesveidu un izkustēšanos. Iesaku to arī citiem!”

IMG 8260

23. septembra rīts vairāk nekā 531 Latvijas Olimpiskās dienas norises vietās sākās ar rīta vingrošanu, lai dalībniekus pamodinātu un sagatavotu turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī lai atgādinātu – pareizi veikta rīta vingrošana ir ļoti svarīga ikdienas sastāvdaļa. Plānots, ka visas dienas garumā dažādos sportiskos pasākumos piedalīsies 123 353 dalībnieku no 95 Latvijas novadiem un pilsētām. Pasākuma sauklis – “Padod bumbu!”, lai popularizētu Olimpisko sporta veidu – volejbolu.

“Olimpiskā diena 2016”, ko organizē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ar AS “Latvijas valsts meži” atbalstu, šogad ir “Eiropas Sporta nedēļas” sastāvdaļa. Tās mērķis ir veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā, tajā iesaistīties tiek aicināts ikviens iedzīvotājs.

Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai runātu par Olimpiskajām vērtībām – izcilību, draudzību, cieņu. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šo dienu rīko Olimpiskās kustības popularizēšanas nolūkā, apliecinot savu atbalstu veselīgam dzīvesveidam, godīgas spēles principiem sportā, kā arī Olimpiskajiem ideāliem.

Lasīt vairāk: