12 • 02 • 2016

Sākas pieteikšanās pedagogu tālākizglītības kursiem

 skolotajas

Lai pašu acīm redzētu, kāpēc un kas tiek darīts, apsaimniekojot Īles ekomežus rekreācijai, ieraudzītu Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē jaunā gaismā, smeltos iedvesmu mācību stundu organizēšanai ārpus ierastajām skolas telpām un iemīlētu mežu vēl vairāk, aicinām dažādu mācību priekšmetu pasniedzējus piedalīties izglītojošos kursos. Kamēr skolēni baudīs pavasara brīvdienas, pedagogiem 15. martā ir iespēja ļauties jaunai pieredzei 12 stundu tālākizglītības (A) kursos „Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide vides izglītībā par Ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu”, ko organizē tālākizglītības centrs MeKA un AS „Latvijas valsts meži”.

Kursu ietvaros paredzēts doties uz Īles ekomežiem rekreācijai, lai kopā ar ar LVM ekspertiem piedalītos izzinošā meža apsaimniekošanas ekskursijā un vērtētu ilgstspējīgas mežsaimniecības nepieciešamību. Tostarp būs iespēja apmeklēt un izzināt Īles nacionālā partizānu bunkura tapšanas un atjaunošanas vēsturi.

Otrajā dienas daļā pedagogi varēs iepazīties ar aktualitātēm Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, spert pirmos soļus pāri jaunajam koka tiltam – laboratorijai, un smelties iedvesmu mācību nodarbībām ārpus telpām Zaļās klases vides nodarbībā. MeKA direktora vietnieks zinātniskajā darbā Uldis Spulle atklās plašās koka izmantošanas iespējas un iepazīstinās ar inovācijām koka izmantošanā mūsdienās Latvijā un pasaulē.

Pieteikties kursiem var līdz 26. februārim, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Vietu skaits ierobežots.

Pieteikuma anketa

„Pateicoties iegūtajām zināšanām, varēšu pilnvērtīgāk stāstīt par mežsaimniecību saviem skolēniem. Sapratu, ka mežsaimniecība nav vienkārša. Mežus kopj un stāda, nevis tikai izzāģē,“ – tās ir tikai dažas pedagogu gūtās atziņas pēc rudenī aizvadītajiem tālākizglītības kursiem.

Kursi tiek organizēti starptautiskās vides izglītības programmas „Izzini mežu” (Learning about Forests) ietvaros.

Lasīt vairāk: