05 • 02 • 2016

Izstādē „Balttour 2016” aicina doties pie dabas

IMG 8532

Atpūtas iespējas dabā un AS „Latvijas valsts meži” (LVM) objektu aktualitātes – tas pirmajā dienā interesēja daudzus starptautiskās tūrisma izstādes „Baltture 2016” apmeklētājus.

Starp 470 stendiem un 850 tūrisma uzņēmumiem no 40 valstīm ir pārstāvēti arī LVM tūrisma un atpūtas objekti. Draudzīgā Meža māte no pērn rekordlielu apmeklētāju skaitu sasniegušā Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē, Gudrā Lapu māte no Kalsnavas arborētuma, kā arī Pokainītis no Pokaiņu meža interesentus iepazīstina ar objektu vēsturi, atpūtas iespējām un gaidāmajiem pasākumiem. Informācija novadu stendos pieejama arī par citiem LVM atpūtas objektiem, kā piemēram, Jaunmoku pili, tūrisma un atpūtas centriem „Ezernieki” un „Spāre”.

Zemgales novada stendā sastopamā Meža māte no dabas parka Tērvetē, sagaidot jau izaugušos  parka apmeklētājus, aicina ikvienu doties un iepazīt jauno parku, kā izziņas un labu laika pavadīšans vietu dabā.

Madonas novada stendā mīt Lapu māte no LVM Kalsnavas arborētuma, kas māca atpazīt dažādu svešzemju un vietējo koku sugu lapas. Turklāt Lapu māte ar prieku sniedz informāciju par parka 40 gadu pastāvēšanas vēsturi, attīstību, panākumiem un sasniegumiem. Un neiztiks arī bez konkursa – iespēju vinnēt zaļas balviņas!

Savukārt Pokainītis – LVM Pokaiņu meža iemītnieks – ar labo vārdu akmentiņiem sestdien gaidīs ikvienu apmeklētāju. Te būs iespēja atrast arī katram savu dabas skaņu, muzicējot uz Pokaiņu skanīgā instrumenta.

LVM objektu apmeklējums izstādē var kļūt par lielisku atkalredzēšanos un jaunu aicinājumu doties dabā, vai arī – jaunas informācijas iegūšanas iespēju, kas mudinās iepazīt un izzināt, līdzi ņemot krāsainos objektu ceļvežus.

Izstāde „Baltture 2016” notiek Rīgā no 5. līdz 7. februārim.