03 • 09 • 2015

Aicinām skolas pieteikties Mammadaba meistarklasē un veselīgajā Meža olimpiādē!

Mammadaba meistarklase

"Latvijas valsts meži" nu jau 10 gadus ik rudeni aicina skolas piedalīties Mammadaba meistarklasē un veselīgajā Meža olimpiādē!

 „Mammadaba Meistarklase” aicina skolotājus un skolēnus gan mācību laikā, gan ārpus stundām doties dabā – mācīties ikdienas priekšmetus ārtelpā, gatavot meistarstiķus no koka, doties ekskursijās ar meža nozares speciālistiem un apciemot Mammadaba objektus. „Mammadaba Meistarklases” 2015./2016. mācību gada nolikums un pieteikšanās anketa atrodama www.mammadaba.lv/skolam sadaļā „Meistarklase”.

Klases, kuras būs pieteikušās „Mammadaba Meistarklasē” līdz 1. oktobrim saņems īpašo “meistardarbu dēli” aktivitāšu atspoguļošanai, kā arī dažādus vides izziņas materiālus visa mācību gada garumā. Mācību gada beigās aktīvākie skolotāji nopelnīs iespēju piedalīties radošos vasaras tālākizglītības kursos par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem, bet aktīvākajām skolām uz nākamo mācību gadu tiks piešķirts Mammadaba vēstniecības tituls un īpašas balvas. Visi meistarklases dalībnieki atbilstoši padarītajam darbam, beidzot meistarklasi, saņems mācekļu vai meistaru diplomus un zaļas balvas!

 “Izzini mežu” programma, kuras ietvaros norisinās Mammadaba meistarklase ir augstu novērtēta arī starptautiskā līmenī, kopš pagājušā mācību gada, ikviena klase, kura beigusi meistarklasi, saņem arī Starptautiskās vides izglītības programmas „Learning about Forests” (LEAF) diplomu. Programmas direktores Reičelas Boilas (Rachel Boyle) sveiciens visiem dalībniekiem: „Bērni, mācoties dabā, iegūst daudz vairāk, paplašina savu redzesloku un izzina dabu no dabas! Latvijā īstenotā „Izzini mežu” kvalitāte un pārdomātā programma ir Pasaules vides izglītības īstenotāju līderu sarakstā! Ir prieks, ka tik daudz skolotājiem un skolēniem ir iespēja mācīties dabā un apgūt zināšanas ne no papīra lapām skolas solā!”

Ar katru gadu „Mammadaba meistarklases” dalībnieku skaits turpina pieaugt, 2014./2015. mācību gada beigās to pabeidza 549 klases no 133 Latvijas skolām. Par Meistariem kļuva 2943 skolēnu, Zeļļu titulu ieguva 1190 skolēnu, bet Mācekļu – 4798. Astoņas Latvijas skolas astoņos LVM Mežsaimniecības reģionos, kas bija īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju meža izzināšanā, pirmajā šī mācību gada dienā saņēma Mammadaba karogu un tika akreditētas kā Mammadaba vēstniecības.

Mammadaba meistarklases mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē.

Vairāk informācijas www.mammadaba.lv/skolam 

Mammadaba meistarklasi organizē AS „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros. Kontaktpersona – Anda Sproģe, tālr. 67805432, 26540801, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.