06 • 07 • 2015

Noslēgušās vērienīgākās pavasara Meža dienas

IMG 3738

Vasara ir laiks, kad AS „Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajās mežu platībās aug mežs, arī pavasarī iestādītie kociņi. Uzņēmums ik gadu rīko Meža dienas ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par mežu un meža nozari Latvijā. Šogad 235 Meža dienu pasākumos piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 8308 interesentu, paveicot vērienīgus darbus.

Mežā vislabāk var redzēt to, ko uzņēmums dara un kā saimnieko, tādēļ Meža dienu dalībniekiem tiek dota iespēja apskatīt, iepazīt, aptaustīt un darīt. Meža dienu ietvaros šogad kopumā iestādīti gandrīz 118 hektāri meža, uzstādīti 920 putnu būri un savākti 244 kubikmetri atkritumu.

„Primārais mērķis, kādēļ AS „Latvijas valsts meži” rīko Meža dienu pasākumus, ir sabiedrības izglītošana par atbildīgu meža apsaimniekošanu. Tas ir veids, kā uzņēmums īsteno vienu no stratēģiskajiem mērķiem – veidot sabiedrības saudzīgu attieksmi pret meža vidi. Tiek ievērotas Meža dienu senās tradīcijas, stādot mežu un kopjot apkārtni. Prieks, ka ik gadu Meža dienu pasākumos piedalās arvien vairāk cilvēku, kas nozīmē – pieaug tā sabiedrības daļa, kas izjūt atbildību pret vidi sev apkārt,” vērtē LVM vecākais meža eksperts Kaspars Riže.

Katru pavasari AS „Latvijas valsts meži” aicina skolas un citus dabas draugus piedalīties gadskārtējās Meža dienās visā Latvijā – stādīt mežu, izlikt putnu būrīšus un sakopt dabu no atkritumiem.

Šajā pavasarī LVM ir iestādījusi vairāk nekā 22 miljonus augstvērtīgu koku stādu 7592 hektāru platībā un papildinot 1166 hektāru esošo mežu. Uzņēmums arī 64,5 hektāru platībā iesējis jaunu priežu mežu, izmantojot 21 kilogramu sēklu.

AS „Latvijas valsts meži” pateicas visiem Meža dienu dalībniekiem par lielo atsaucību un centīgo darbu!