08 • 04 • 2015

Piedalies Atvērtajās meža dienās!

Meza dienas logo

Šajā pavasarī Latvijas valsts mežos kopumā plānoti vairāk nekā 230 Meža dienu pasākumi, kuru laikā visā Latvijā stādīsim un sakopsim mūsu mežus, tīrīsim un izliksim putnu būrīšus. Savukārt īpaši organizētajos Atvērto Meža dienu pasākumos, kuros var piedalīties ikviens interesents, gaidīsim visus esošos meža draugus un tos, kas par tādiem vēlas kļūt!

Lielās talkas dienā katrā AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecībā notiks meža sakopšanas talkas, savukārt laikā no aprīļa līdz maija beigām Atvērto Meža dienu ietvaros katrs meža draugs var iemēģināt roku darbā ar stādstobru – iestādīt jaunu mežu. Atvērto Meža dienu pasākumiem var pieteikties skolas, jauniešu organizācijas, ģimenes, institūcijas, uzņēmumi un citi interesenti. Visi pasākumi ir bez maksas, pašiem pasākuma dalībniekiem ir jānodrošina transports līdz norises vietai un uzkodas enerģijas uzturēšanai.

Dalībnieku skaits vienā pasākumā ir ierobežots, tādēļ nepieciešams pieteikties savlaicīgi pie sarakstā norādītajām AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecību kontaktpersonām.

Atvērto Meža dienu pasākumi

Meža dienām ir senas tradīcijas, un tās AS „Latvijas valsts meži” rīko ar mērķi veicināt cilvēku izpratnes veidošanos par mežu un meža nozari. Skolām tās nodrošina papildu iespējas piedalīties Mammadaba Meistarklasē.