20 • 02 • 2015

Stipendiāti ēno AS „Latvijas valsts meži” ekspertus

Vides eksperts Uģis Bergmanis kopā ar ēnām atrod desmit dzīvnieku pēdas mežā

Attēlā: Vides eksperts Uģis Bergmanis kopā ar ēnām atrod desmit dzīvnieku pēdas mežā

AS „Latvijas valsts meži” (LVM) Ēnu dienā 16 jauniešiem piedāvāja iespēju iepazīt gan uzņēmuma darbību, gan gūt ieskatu atsevišķu struktūrvienību darbā – ēnojot ģeotelpisko risinājumu, mežsaimniecības, komunikācijas un vides speciālistus. Šogad ēnas bija no LVM stipendiātu pulka, lai veicinātu studentu izaugsmi un izglītošanos, kā arī sniegtu ieskatu meža nozarē.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes studente Laura Ķēniņa ēnoja divus LVM darbiniekus – Mežkopības direktoru Mārtiņu Gūtmani un Meža infrastruktūras un medību daļas vadītāju Gunti Ščepaniku. Dienas beigās jauniete ir gandarīta: „Pēc Ēnu dienas sapratu, cik dinamisks ir darbs LVM, kā arī to, cik idejām bagāti ir LVM darbinieki. Man ir liels prieks, ka mums ir šādi cilvēki, kas ar savu iniciatīvu un gribasspēku ir darījuši tik daudz meža nozares labā un tik daudz vēl darīs. Sapratu, ka LVM ir vieta, kur pēc studiju beigām noteikti gribētu strādāt, kaut arī apzinos, ka jāiegulda ir ļoti smags darbs”.

Komunikācijas daļas pārstāvji ar ēnotājiem devās divu dienu piedzīvojumā uz LVM atpūtas kompleksu "Ezernieki", lai mežā sasauktu vilkus, bet nākamajā dienā ar jauniem spēkiem meklētu meža dzīvnieku atstātās pēdas un zīmes sniegā. Latvijas Universitātes studente Ieva Krotova atzīst: „Ieguvu pārliecību, ka Komunikācijas daļai ir jāprot komunicēt ne tikai ar cilvēkiem, bet arī ar dabu. Bieži vien iedvesma lieliem darbiem slēpjas meža biezoknī. Man patika, kā pastāstījāt par Komunikācijas nodaļas darbības virzieniem – projektiem, produktiem un konkursiem.”

"Centāmies studentes iepazīstināt ar mūsu daudzpusīgajiem darba pienākumiem. Prieks, ka daļu no tiem ēnas jau zināja, taču, izzinot katra Komunikācijas daļas darbinieka ikdienas gaitas, meitenes ne reizi vien izskatījās arī pārsteigtas. Parādījām stipendiātēm mūsu jauno biroja ēku un kopā ar Uģi Bergmani devāmies uz mežu – vilkiem pa pēdām, sekojot dažādām mežā atstātām norādēm un pat piegaudojot pašus vilkus," par Ēnu dienas aktivitātēm teic Komunikācijas projektu vadītāja Diāna Valdemāre.

Lai veicinātu studējošo izaugsmi un izglītošanos meža jomā, AS „Latvijas valsts meži” jau vairākus gadus izsludina stipendiju konkursu, kurā var pieteikties dažādās studiju programmās studējošie Latvijas augstskolu studenti, stipendijas var iegūt arī Ogres Valsts tehnikuma audzēkņi. Šajā mācību gadā izsludinātajā stipendiju konkursā AS „Latvijas valsts meži” piešķīrusi stipendijas 28 aktīviem un zināt gribošiem jauniešiem.

Lasi vēl: